Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 4. 2011,
19.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Vid Kavtičnik Aleš Pajovič

Ponedeljek, 25. 4. 2011, 19.10

8 let

Kavtičnik in Pajovič zadevata, Vončina brani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski rokometaši na tujem so se znova dokazali. S sedmimi zadetki se je v četrtfinalu LP izkazal Vid Kavtičnik. Blaž Vončina je v Španiji zbiral obrambe, Aleš Pajovič pa v Avstriji zadetke.

Pretekli konec tedna so bile na sporedu prve tekme izločilnih bojev v evropskih pokalih, ki niso minile brez slovenskih predstavnikov. Najbolj se je izkazal Vid Kavtičnik, ki je k zmagi Montpellierja na prvi tekmi četrtfinala lige prvakov na gostovanju pri Rhein-Neckar Löwenu prispeval kar sedem zadetkov in bil s tem najboljši pri francoskih prvakih. V pokalu EHF sta se pomerili ekipi Göppingen Miladina Kozline in Naturhouse La Rioja Roka Praznika ter Gregorja Lorgerja. Uspešnejši je bil Göppingen (Kozlina brez zadetka), kljub petim golom Praznika.

V nemškem prvenstvu je Jure Natek v statistiko vpisal tri zadetke za Magdeburg za zmago proti Wetzlarju. Zmagal je tudi Göppingen Miladina Kozline, slednji pa se ni vpisal med strelce.

Slovenski rokometaši so svoje delo dobro opravili tudi v Španiji. S petnajstimi obrambami se je pri Arrateju izkazal Blaž Vončina in tako svoji ekipi pomagal do zmage. Brez dveh točk sta ostala Rok Praznik in Gregor Lorger z Naturhouse La Riojo. Na gostovanju pri Granollersu je Praznik zadel dvakrat, Lorger pa je branil devetkrat. Dokaj pričakovano je brez zmage ostal Nenad Bilbila, saj je z Valladolidom gostoval pri Barceloni. Bilbija je mrežo Kataloncev zatresel trikrat. Prav tolikokrat je bil natančen tudi Ognjen Backović na gostovanju pri Ademar Leonu z njegovo ekipo Puerto Segunto, a to ni bilo dovolj za zmago.

V francoskem prvenstvu je Montpellier Vida Kavtičnika zabeležil novo zmago, slovenski rokometaš pa je bil natančen štirikrat. Nexe Saše Barišić Jermana nadaljuje svoj zmagovalni niz. K tokratni zmagi proti Zametu je slovenski rokometaš prispeval dva gola. Uspešen je bil tudi Zagreb CO Gorazda Škofa in Davida Špilerja, ki je visoko ugnal Jadrograd.

Peter Pucelj je z Bosno Sarajevo odlično opravil s prvo tekmo četrtfinala pokala BiH. Gračanica Index bo na povratni tekmi namreč lovila zaostanek kar 21 golov. Pucelj je zadel petkrat. V švedskem prvenstvu je nastopil Miha Gorenšek z Drott Halmstadom, ki pa ni bil kos evroligašku Sävehofu. Gorenšek je bil natančen dvakrat. Znova je bil razpoložen Aleš Pajovič, ki je zabil devetkrat, a to ni bilo dobolj za veselje njegovega Seiersberg v drugi avstrijski rokometni ligi.

Ne spreglejte