Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 7. 2012,
14.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Luka Žvižej

Četrtek, 19. 7. 2012, 14.19

8 let

Kakšen spodrsljaj ne bo usoden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Pred žrebom sem si na listek napisal želje, kar nekaj se mi jih je uresničilo," po žrebu za SP 2013 v Španiji med 11. in 27. januarjem pravi reprezentant Luka Žvižej, ki se veseli Zaragoze.

Žreb v slovitem madridskem parku Retiro je slovenski rokometni izbrani vrsti namenil igranje v skupini C v Zaragozi, mestu s 700.000 prebivalci v severozahodni Španiji. "Super mesto, lepa dvorana Pavilijon princa Filipa, ki sprejme kakšnih 5000 gledalcev," pravi Luka Žvižej, ki Pirenejski polotok po letih igranja tam odlično pozna: "Sicer je prvenstvo januarja, zato bo nekoliko bolj hladno, a vseeno je tam lepo." Računa na podporo slovenskih navijačev, podobno kot je bila v Srbiji.

V prvem delu prvenstva bo četa pod taktirko Borisa Denića igrala s Srbijo, Poljsko, Južno Korejo, Belorusijo in Savdsko Arabijo. "Zanimiva skupina. Moja želja je bila Srbija (smeh), super. Mislim, da imamo lepe možnosti za napredovanje. Gre za reprezentance, s katerimi smo že igrali in jih tudi premagovali. Seveda bo drugače, a vseeno mislim, da je žreb kar dober za nas," še pove Celjan, ki je preživel prekrasne tri tedne počitnic v novi vlogi, saj se je junija poročil.

Med osem z eno pomembno zmago

Na SP 2013 v Španiji bo Svetovna rokometna zveza prvič uvedla sistem na izpadanje že po prvem delu. Napredovanje med 16 najboljših si bodo zagotovile po štiri reprezentance iz vsake skupine. Sledila bo osmina finala: "Ob tem sistemu si lahko privoščiš kakšen spodrsljaj več, saj se točke ne prenašajo. Je pa zato spodrsljaj prepovedan od osmine finala naprej. Imamo lepe možnosti. Osnovni cilj bo preboj v osmino finala, potem pa ena tekma odloča o dobri uvrstitvi. Z eno veliko zmago si lahko med osem najboljših!"

Osmina finala bo osnovni cilj, a zanesljivo si bo šesta reprezentanca Evrope zastavila še kaj več. "Po osmini finala je odvisno na koga naletiš. Z malo sreče in dobro igro si lahko zelo veliko. Tekme se obračajo, hitro si lahko visoko, pa tudi nizko. Upam, da bomo nadaljevali po poti iz Srbije," še pove Žvižej.

Slovenija je doslej nastopila na petih prvenstvih, najboljša uvrstitev sega v leto 2007, ko je v Nemčiji osvojila deseto mesto.

Ne spreglejte