Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
20. 3. 2015,
12.08

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ivan Slišković Veszprem

Petek, 20. 3. 2015, 12.08

6 let, 7 mesecev

Ivan Slišković uradno v Veszprem

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Že nekaj časa je jasno, da bo Ivan Slišković po koncu sezone končal svoje celjsko obdobje kariere. Jasno je bilo tudi, da se je zanj zanimal Veszprem. Zdaj je prestop uradno potrjen.

Ivan Slišković gotovo spada med najboljše celjske nakupe zadnjih let. Dalmatinec, ki je prišel iz Našic, se je v dveh letih delovanja v Zlatorogu odlikoval z vsestranskostjo in zanesljivostjo ter postal eden najboljših celjskih igralcev in strelcev. Ponudbe torej niso bile presenečenje. Tudi tiste iz najslovitejših in najbogatejših klubov ne. O Veszpremu se je šušljalo že nekaj časa, v igri je bila tudi Barcelona, naposled pa je Slišković podpisal za Veszprem, in sicer za štiri sezone.

Tam bo imel v Momirju Iliću, Aronu Palmarssonu in druščini ostro konkurenco, a po drugi strani z ligo prvakov in regionalno ligo tudi precej težkih tekem.

"Po dveh sezonah v Celju bom naredil še korak naprej v svoji karieri in se preselil v Veszprem. Po moje gre za enega izmed trenutno štirih največjih klubov na svetu, kar je bil moj pogoj, da razmišljam o odhodu iz Celja. Tu sem se namreč počutil fenomenalno. Vse do zdaj je bilo na najvišjem nivoju, počutil sem se resnično kot doma. Ekipa, trener, navijači, vsi v klubu, prav vse je enkratno, zato se že zdaj, pa čeprav bom tu nastopal še do konca sezone, zahvaljujem za vse. Seveda želim tudi v tej sezoni z ekipo doseči tisto, kar smo v prejšnji, torej osvojiti oba domača naslova in se na ta način posloviti na najboljši možni način. Odhod v Veszprem je posledično korak naprej v moji karieri. Pričakujem, da bom tam še napredoval v moji igri, poleg tega pa se bomo s to ekipo borili tudi za najvišja mesta v Evropi, kar je gotovo tudi dodaten izziv, ki se ga že veselim, Celju pa bom za vse kar mi je dalo, vedno hvaležen," je ob novici za klubsko spletno stran povedal hrvaški reprezentant.

Veszprem je največji odjemalec igralcev, ki so pred tem nastopali v Celju. Renato Sulić, Mirsad Terzić, Mirko Alilović, Mate Lekai in Gašper Marguč so Sliškovićevi predhodniki na avtocesti Celje-Veszprem.

Ne spreglejte