Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
3. 10. 2012,
14.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dragan Gajić Primož Prošt

Sreda, 3. 10. 2012, 14.59

7 let, 12 mesecev

Gajić in Prošt brez reprezentance

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Selektor Boris Denič bo moral kvalifikacije za EP 2014 bržkone začeti brez Dragana Gajića in Primoža Prošta. Ena redkih dobrih novic zadnjih dni je, da se ureja status Mihe Žvižeja.

Boris Denič z zaskrbljenostjo spremlja neljube dogodke v Franciji. Mnogo raje kot o sodiščih in obtožnicah bi seveda klepetal o igrišču. Slovenijo pa 31. oktobra in 4. novembra že čaka začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2014. Najprej v Koper prihaja Romunija, nato sledi gostovanje pri Belorusih v Minsku. A bržčas brez Dragana Gajića in Primoža Prošta. Tako zaradi preiskave, ki poteka, kot tudi zavoljo prepovedi treniranja in igranja tekem v klubu.

Težave s križanko

"Fantje se mi še niso javili. Upam, da se bodo, ko bodo imeli čas. Zadnji dnevi so bili gotovo najbolj naporni zanje," ostaja razumevajoč selektor. "Ne poznam francoskih zakonov, ampak vemo, da so možnosti obtožnice zaradi dveh stvari – zaradi kaznivega dejanja stavljenja in prirejanja tekem. Osebno ne vem, za kaj so bile vložene obtožnice, zato ne bi rad prehiteval z nekimi izjavami. Enostavno nimam besed, ne vem, kako naj to premeljem. Vse naše fante zelo dobro poznam, zato mi te stvari nikakor ne gredo v križanko," slikovito opiše misli zadnjih dni: "Kako bo stvar potekala naprej, ne vem. Gotovo bomo imeli informacije kmalu, odgovorila bo tudi Evropska rokometna zveza, Rokometna zveza Slovenije ... Glede na to, kako se proces odvija, gotovo nekaj je na tem. Kaj točno, bomo pa videli."

Živižej bo igral

Ko smo se s sodišč znova premaknili na igrišče, je Denič postregel z razveseljujočim podatkom. Kaže, da bo gordijski vozel s pogodbo Mihe Žvižeja v francoskem Toulousu vendarle presekan. "Po mojih informacijah naj bi Miha igral proti Montpellierju, kar je zelo, zelo v redu. A dejstvo je, da vselej, ko se reprezentanca dobi, niso vsi igralci v optimalnem stanju. Nekateri se lovijo v formi, drugi so izven nje, tretji so v super formi. Odvisen si od tujega dela. Zbrali se bomo koncem oktobra in čim bolje skušali odigrati ti dve tekmi, kar je naše delo. Nobenega jokanja, gremo naprej, " je v značilno bojevitem tonu sklenil Denič.

Ne spreglejte