Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
1. 7. 2017,
16.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Veselin Vujović Željko Babić Franjo Bobinac

Sobota, 1. 7. 2017, 16.45

6 let, 6 mesecev

Predsednik Rokometne zveze Slovenije ima besedo

Franjo Bobinac: Selektorja imamo na domačem pragu

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Franjo Bobinac: | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Predsednik uprave Gorenja in Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac o žrebu lige prvakov in prvakinj, prihodu Veselina Vujovića v Koper in sponzorstvu elitnega evropskega rokometa.

Zdi se, da je blagovna znamka Gorenje z vstopom v sponzorstvo evropskih prvenstev in lige prvakov ubila vsaj dve muhi na en mah. Za relativno ugoden vložek bo lahko povečala prepoznavnost na želenih trgih.

Ob tem je v ligo prvakov posredno nekoliko pomagala tudi istoimenskemu klubu, ki ga v tem tekmovanju ni bilo tri leta. Eden od kriterijev za uvrstitev v tekmovanje je namreč tudi pokroviteljski potencial, kar so Velenjčanom namignili že v preteklosti.

Pred dvema letoma je bil menda eden od argumentov, da je Gorenje ostalo pred vrati, tudi neustrezna dvorana. Veljaki Evropske rokometne zveze so ji želeli pripisati celo nič točk od petih mogočih, čeprav tudi dvorane drugih (rednih) udeležencev nikakor niso same lepotice.

Zdaj je, sicer precej olepšana, a čisto nič povečana Rdeča dvorana kar naenkrat ustrezna. Kakorkoli, Slovenija ima znova tri predstavnike v ligi prvakov in prvakinj, kar je vsekakor odlična novica.

Pred tremi leti je Franjo Bobinac podelil priznanja osvajalcem srebrne kolajne iz leta 2004. Letos je medaljo dočakal tudi v svojem mandatu. | Foto: Vid Ponikvar Pred tremi leti je Franjo Bobinac podelil priznanja osvajalcem srebrne kolajne iz leta 2004. Letos je medaljo dočakal tudi v svojem mandatu. Foto: Vid Ponikvar

Ljubljana se je rodila v Parizu

Predsednik uprave Gorenja in predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac ima ob tem še kar nekaj razlogov za dobro voljo. Ugled slovenskega rokometa je v vzponu. Ena glavnih "krivk" za to je med drugim seveda bronasta kolajna s svetovnega prvenstva. Prav tedaj, v Parizu, se je rodila ideja o žrebu elitnih rokometnih lig pri nas in ta je v petek zvečer potekal na Ljubljanskem gradu. Slovenija je s Španijo in Makedonijo edina država, ki ima v svoji zgodovini tako evropske prvake (Celjani) kot prvakinje (krimovke).

O aktualnem trenutku slovenskega rokometa in nekaj njegovih temeljnih vprašanjih je za Sportal spregovoril Franjo Bobinac.

O žrebu lige prvakov in prvakinj:

Krim si želi ponoviti lansko uspešno sezono lige prvakinj. | Foto: Uroš Pihner Krim si želi ponoviti lansko uspešno sezono lige prvakinj. Foto: Uroš Pihner "Če se pogovarjamo o ligi prvakov in prvakinj, je težko reči, da imaš lažjega ali težjega nasprotnika. Natančno ne poznam sestav ekip za prihodnjo sezono. Če se malo pošalim, Celju sem privoščil, da tokrat v skupini ne bi imelo Zagreba. To mi je bilo všeč. Celjska skupina je izredno močna in atraktivna. Užitek bo spremljati tekme v Zlatorogu.

Klube iz Gorenjeve skupine manj poznamo. Gorenje si bo prizadevalo za čim več zmag, da se morda prebije naprej. Odvisno je od tega, kako se bo v klubu delalo, kaj bo prinesel novi trener in kako se bodo vključila nova imena. S čim bi bil zadovoljen? Dobre igre in čim več zmag.

Vesel sem za Krim, da se je v ligo prvakinj uvrstil neposredno. To, da so kar trije slovenski predstavniki v eliti brez kvalifikacij, je veliko priznanje za slovenski rokomet. Krim nima najlažje skupine. Bukarešta je vselej zahteven tekmec, preostali ekipi sta premagljivi. No, seveda je tudi CSM. Pomembno je, da se uvrstiš naprej, nato je vse mogoče. V Krimu delajo dobro, delajo z mladimi, stavijo na močno obrambo in hiter pretok žoge."

O prihodu Veselina Vujovića v Koper:

Veselin Vujović se je presenetljivo dogovoril s Koprom. | Foto: RD Koper 2013 Veselin Vujović se je presenetljivo dogovoril s Koprom. Foto: RD Koper 2013 "Ideja o Vujovićevem prihodu v Koper se je porodila relativno spontano, jaz sem jo od vsega začetka podpiral. Tako vodstvo koprskega kluba kot selektor sta me o pogovorih obveščala. Selektorja imamo na domačem pragu. Njegov vpogled v državno prvenstvo je velika prednost za reprezentanco.

Del prihodnjih reprezentantov in že zdajšnjih mladinskih igra v Kopru. To je mlad, ambiciozen in dober klub. Še posebej zaradi bližajočega se prvenstva na Hrvaškem je dobro, da je selektor še bližje slovenskemu terenu, zlasti v prihodnjih šestih mesecih. Tudi trener mora biti v formi, zato se mi zdi to primeren korak."

O Gorenjevi prihodnosti z Željkom Babićem na klopi:

Velenjčane bo na priprave pred novo sezono popeljal Željko Babić. | Foto: Martin Metelko/Sportida Velenjčane bo na priprave pred novo sezono popeljal Željko Babić. Foto: Martin Metelko/Sportida "To ni vprašanje zame. Klub ima predsednika Milana Mežo, ki dela dobro, ima tudi direktorja Mateja Avanza. Jaz sem le član upravnega odbora. Željka Babića sem osebno srečal. Mislim, da gre za nekoga, ki bo prinesel nov naboj in energijo. Videti je zelo resen, sistematičen in fantastično motiviran."

O Gorenjevem sponzorskem sodelovanju z Evropsko rokometno zvezo:

Gorenje je postalo eden največjih sponzorjev evropskega rokometa. | Foto: EHF Gorenje je postalo eden največjih sponzorjev evropskega rokometa. Foto: EHF "Vodstvo naše blagovne znamke Gorenje, ki je globalna, je razmišljalo, kako še okrepiti njen ugled. Sponzoriranje športa se je pokazalo kot lepa priložnost za to. Navsezadnje znamka nagovarja končnega potrošnika po vseh celinah in po vseh državah sveta.

S končnimi izdelki vstopamo v gospodinjstva, zato je ugled znamke zelo pomemben. Še posebej smo močni v tistih državah, kjer je močan evropski rokomet.

Naše partnerstvo pri evropskih prvenstvih, nacionalnih prvenstvih in ligi prvakov lahko pomeni dober preboj ugleda na vseh Gorenjevih ključnih trgih v Evropi. Rokometna družina močno narašča. Donos, ki ga lahko vložek v sponzorstvo prinese, je lahko bistveno večji od samega vložka. Ali je vložek poslovna skrivnost? Da."
Ne spreglejte