Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
4. 11. 2015,
10.00

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Veselin Vujović selektor seznam Uroš Zorman,

Sreda, 4. 11. 2015, 10.00

5 let, 1 mesec

Eno od reprezentančnih sit za evropsko prvenstvo

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Severnonemška mesta Kiel, Hamburg in Flensburg bodo prihajajoči konec tedna prizorišče zanimivega reprezentančnega turnirja, na katerem bodo sodelovale Nemčija, Brazilija, Srbija in Slovenija.

"Odnos in pristop sta na vrhunski ravni, zmagovalna mentaliteta mora biti zraven, to si želim. Fantje so zadovoljni in srečni, ker so skupaj, čakamo zadnje priprave na evropsko prvenstvo," je s stanjem v ekipi zadovoljen selektor Veselin Vujović, ki je ekipo zbral v nedeljo. V petek pa Slovence že čaka prva tekma s Srbijo v Flensburgu. Sledita še Brazilija v Hamburgu in Nemčija v Kielu.

"Reprezentanca mora imeti svoj prepoznaven imidž, vrhunska obramba je potrebna za vrhunske rezultate. V tranziciji je Slovenija ena najboljših na svetu. Treba pa je doseči, da se točno ve, kaj kdo dela v napadu. V vse to si želim seveda vkomponirati ustvarjalnost ekipe. Upam, da bomo na visoki ravni, želimo si osvojiti turnir, kar bi bila potrditev kakovosti," je dodal slovenski selektor, ki bo v Nemčijo odpeljal 17 igralcev.

Kapetan ostaja Uroš Zorman, ki ga junija v igralskem smislu zaradi poškodbe ni bilo zraven. "Vsi smo čakali ta teden, da se vidimo po dolgem času. Pod novim selektorjem bomo skušali čim prej vpiti novi sistem. Vzdušje je kot ponavadi dobro, mislim, da bomo tako tudi nadaljevali," pravi 35-letni Ljubljančan.

Predigra za evropsko prvenstvo

Turnir je namenjen pripravam za evropsko prvenstvo na Poljskem, ki bo v januarju. Slovenija bo v Vroclavu igrala v skupini z Nemčijo, s katero se bo pomerila tudi na tokratnem turnirju, Švedsko in Španijo. V drugi del napredujejo po tri reprezentance iz vsake skupine.

Brez nekaterih standardnih

Kdo manjka? Zaradi poškodb so morali sodelovanje odpovedati Vid Kavtičnik, Aljoša Rezar, Gorazd Škof in Primož Prošt, čeprav z njegovim kolenom kaže bolje, kot je pred dnevi, zato sodeluje na pripravah. Blaž Blagotinšek ima pretres možganov, zato se je klicu selektorja odzval Miha Žvižej. Vujović ni poklical preverjenih Deana Bombača in Sebastiana Skubeta ter Jureta Natka, ki mu poškodbe ne dovoljujejo zgoščenega ritma tekem. Dragana Gajića tokrat ni poleg, ker pričakuje naraščaj.

Ne spreglejte