Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 10. 2011,
10.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tone Tiselj

Petek, 7. 10. 2011, 10.39

8 let

Dvoboji, ki se jih Tiselj veseli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ob 18. uri bodo rokometašice Krima stopile na modro podlago dvorane Stožice, nasproti jim bodo stale trikratne evropske prvakinje. Kdo bo po drugem krogu lige prvakinj ostal neporažen?

Danski Viborg je v prvem krogu ugnal aktualnega prvaka Larvik, Krim pa hrvaško ekipo iz Koprivnice. Bolj prepričljive so bile Skandinavke, ki povzročajo preglavice s hitro igro. "Viborg je najuspešnejša ženska ekipa, odkar sem v ženskem rokometu. Lani je imel najslabšo sezono, kar je bila posledica v eni meri tega, da so odšle najbolj kakovostne igralke, sestri Lunde in Bojana Popović, noseča je bila tudi Grit Jurack, prišlo pa je tudi do določene zasičenosti, harmonija ni bila več prava. Ob tem je udarila še recesija, ki je pustila določene posledice," o nasprotnicah govori trener Krima Tone Tiselj.

Viborg se je očitno pobral in kupil tri igralke. Prva dama postaja novinka Isabelle Gullden. Slednja je na obračunu z Larvikom odlično vodila igro, hkrati pa zabila 12 golov. "Harmonija je zdaj znova dobra. Tu pa so še starejše igralke, ki so že vse osvojile."

Krim Mercator pa tudi nima več tako mlade in neizkušene ekipe. Tujke so večinoma vse nosilke v svojih izbranih vrstah, za sabo imajo kopico tekem v elitnem evropskem tekmovanju. Slovenke pa prav tako niso rosno mlade, v ligi prvakinj so že v minulih sezonah dobivale priložnosti. "Osebno se te tekme zelo veselim, saj bo ta tekma dala določene odgovore na to, kaj so naše igralke sposobne storiti proti najbolj kakovostnim ekipam in kakšen karakter imajo. Verjamem, da pravega," pred prvim domačim obračunom verjame v svojo ekipo.

Najbolj nestrpno čaka dvoboje Penezić-Skov, Bodnjeva-Frafjord, Grubišić-Pedersen, Mehlmann-Jurack, Franić-Gullden. Kdor bo v teh t.i. duelih boljši in kdor bo v obrambi bolj stisnil obroč, bo dobitnik drugega para točk v tej sezoni lige prvakinj.

Ne spreglejte