Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 10. 2011,
10.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nina Jeriček Tone Tiselj

Nedelja, 23. 10. 2011, 10.51

7 let, 12 mesecev

Dve točki proti Avstriji sta imperativ

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prva organizatorka slovenske ženske reprezentance Nina Jeriček upa, da bo ekipo dobro vodila proti Avstriji na drugi tekmi kvalifikacij za nastop na Euru 2012. K prvima točkama.

Švedska je po zmagi s 27:20 proti Sloveniji na gostovanju visoko ugnala še Čehinje (30:21). Podobno kot proti Slovenkam je v prvem polčasu igrala še nekoliko zadržano, potem pa so evropske podprvakinje potrdile vlogo favoritinj skupine 5. S štirimi točkami so na vrhu razpredelnice, sledi jim Češka, ki je sredi tedna presenetljivo visoko ugnala Avstrijo. S slednjo pa se bo ob 17. uri na Kodeljevem spopadla četa Toneta Tislja.

Ekipa diha kot eno

"Avstrijke so za nas enakovrednejši nasprotnik kot Švedinje. Proti njim šteje le zmaga, saj igramo na domačem igrišču in o drugem sploh ne razmišljam," pred pomembnim obračunom v drugem krogu kvalifikacij za Nizozemsko pravi Nina Jeriček. Sicer članica prvoligaške francoske ekipe Nantes, kjer se odlično znajde. "Igram veliko, forma je kar solidna, čeprav v tem trenutku še nekoliko niham. Enkrat sem lahko zelo zadovoljna, drugič pa razočarana. Nič pa me ne ustavi, trudim se, da bi še napredovala," pove kapetanka ekipe, ki je prepričana, da bo reprezentanca iz tekme v tekmo delovala bolje: "Ko smo se po dolgem premoru (nazadnje so skupaj igrale junija, o.p.) vnovič dobile, smo lahko bile zadovoljne. Namreč le nadaljevale smo tam, kjer smo nazadnje ostale. Ekipa diha skupaj, kar je zelo pomembno." Sila pomembno pa bo tudi, da bo delovala kot eno v nedeljskem popoldnevu. Z morebitnim porazom proti Avstriji bi si že priprla vrata proti prvenstvu stare celine.

Avstrijke so precej slabše kot so bile še denimo lansko leto. Selektor Herbert Müller gradi predvsem na mladih, v sredo izkušena Gorica Ačimović (igralka Krima, ki pa ima težave s poškodbo) ni igrala, selektor Slovenije Tone Tiselj pa je prepričan, da proti Sloveniji bo. "Avstrijke so v prednosti pred nami, saj so se pripravljale skoraj teden dni več, kajti Brazilke iz Hypa so odšle na prvenstvo." Na obračunu s Češko tega ni bilo videti …

Avstrija : Slovenija 9:6

Slovenija in Avstrija sta se doslej pomerili 16-krat, statistika pa se nagiba na stran naših severnih sosed z devetimi zmagami proti šestim ter neodločenim izidom. Zato pa ima članica Slovenije, Maja Šon, ki je bila na obračunu s Švedsko razglašena za najboljšo igralko, slab spomin na tekmice iz leta 2007, ko so bile slednje boljše in si priigrale vstopnico za SP: "Ostal je grenak priokus, saj smo bili blizu, a nismo zmogli pike na i. Res pa je, da smo takrat bili kratek čas skupaj, vse igralke pa smo bile še skoraj da brez izkušenj."

Zmaga na tekmah v domovini bo zanesljivo potrebna, Slovenke pa bodo morale za preboj na EP zasesti eno izmed prvih dveh mest. In bržčas za uresničitev tega dobiti še kakšno tekmo na gostovanju.

Naslednji krog kvalifikacij je na sporedu nato marca 2012.

Ne spreglejte