Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 6. 2012,
10.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Boris Denič Jure Dolenec

Nedelja, 10. 6. 2012, 10.41

8 let

Dogovori na igrišču kar izpuhtijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Selektor slovenske rokometne reprezentance Boris Denič se je precej jezil med prvo tekmo kvalifikacij za SP, ki so jo Slovenci dobili. "To, da marsikateri dogovor izpuhti na igrišču," me zelo jezi.

Slovenija je pred napol praznimi Stožicami, kar je za tako pomembno tekmo sila nenavadno, po hudih mukah strla odpor Portugalcev (31:26). Daleč od blesteče predstave slovenskih rokometašev, ki so potrebovali cel polčas, da so vendarle zapretili starim znancem s Pirenejskega polotoka.

Selektor je ves čas močno bentil nad neumnostmi ( beri: napakam) svojih izbrancev. "Ta termin igranja kvalifikacij je krut. Po napornih sezonah igralci težko ohranijo koncentracijo. Vem, da hočejo igrati najbolje, a telo jim tega ne da. Enostavno fizično ne zmorejo več, zato pada koncentracija. Čeprav smo cel teden ponavljali eno isto, so informacije ostale na različnih koncih dvorane. Nikakor jih niso uspeli povezati," plastično stanje v ekipi in na igrišču razloži Boris Denič.

Ne glede na to ni kritiziral svoje reprezentance, žal mu je bilo, da ni izkoristila priložnosti in se povsem odlepila od nasprotnika. Trdoživi Portugalci – večinoma igrajo v manj znanih in konkurenčnih klubih ter ligah, zato je pri njih svežina očitna, so se vračali in vračali. Kljub vsem zapravljenim zicerjim, tehničnim napakam, pa je prednost petih zadetkov zadovoljiva. "Zdaj moramo stakniti glave in narediti vse, da bo teh pet zadetkov dovolj. Ta razlika je varljiva, a zagotovo je boljša, kot če bi zmagali z enim, dvema ali tremi zadetki ," še doda.

Na drugi strani portugalski selektor Mats Olsson ni bil preveč razočaran, predvsem zaradi pozitivnih izkušenj proti Sloveniji na tekmah na zahodu Evrope. "To je bila tipična tekma tovrstnih kvalifikacij. Na koncu bi lahko izgubili z osmimi, a tudi le z dvema goloma. Končnica je bila prava loterija, moji fantje so naredili nekaj napak, svoje sta dodala še sodnika z nekaterimi čudnimi odločitvami. Najbolj pomembno je, da smo še vedno živi. Menim, da na povratnem obračunu lahko nadoknadimo zaostanek iz Ljubljane."

Denič pa mu je kaj hitro odgovoril: "Če so oni živi, smo mi še bolj."

Za Slovenijo je vprašljiv nastop desnega zunanjega Jureta Dolenca, ki še dve uri po tekmi skorajda ni mogel stopiti na poškodvan gleženj. Povratni obračun bo 16. junija v Guimeresu na Portugalskem.

Ne spreglejte