Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
2. 1. 2013,
12.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Primož Prošt Vid Kavtičnik

Sreda, 2. 1. 2013, 12.52

8 let

Denič na SP pelje Prošta in Kavtičnika

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav po prvotnem scenariju nista bila mišljena kot končna potnika na SP, so poškodbe soigralcev Borisa Deniča prisilile k odločitvi, da v Španiji računa tudi na Primoža Prošta in Vida Kavtičnika.

Zaradi poškodbe Urbana Lesjaka in Matevža Skoka so v slovenski reprezentanci potrdili, da na svetovno prvenstvo kljub drugačnim napovedim odhaja Primož Prošt. S tem pa težave z zdravjem v članski reprezentanci niso končane. Selektor Boris Denič jih ima tudi na desni strani. Zaradi poškodbe Davida Miklavčiča, desnega zunanjega igralca Gorenja, bo v Španijo potoval Vid Kavtičnik, čeprav se je po osemmesečnem okrevanju zaradi poškodbe kolena na igrišče vrnil šele pred nekaj tedni. Na tekmi proti Alžiriji se je vrnil v izbrano vrsto po več kot dveletni odsotnosti.

Izpolnjen bonus poškodb

"Ko se nekdo poškoduje, nikdar ni dobro. Reprezentanca se osipa. Skrbi me, da nimamo več prostora za poškdobe. Čaka nas močan turnir na Danskem, rokomet pa je kontaktni šport, pri katerem nikdar ne veš. Upam, da je bonus poškodb izpolnjen. Hitro je prišlo do tega in to me malo skrbi,'' je v Zrečah novinarjem dejal Denič: "Vsaka poškodba nekaj poruši. Na pripravah imamo Vida Kavtičnika, ki ga zaradi poškodbe osem mesecev ni bilo na igrišču. Glede na to, da se je rehabilitiral, je zelo dobro pripravljen. Kondicijsko ni sporen. Gotovo pa mu manjka iger in tekem. Brez dvoma se pozna, če nekdo 240 dni ne igra rokometa. Gre za vrhunskega rokometaša in pričakujemo, da bo iz treninga v trening in iz tekme v tekmo prihajal na svojo raven, ki jo pričakujemo. Nisem pa nerealen in ne pričakujem, da bo prišel v optimalno formo, v kateri je bil, preden se je poškodoval. Prepričan pa sem, da bo reprezentanci pomagal najbolje, kar bo mogel."

Kavtičnik: Mislim, da se lahko dvignem na visoko raven

Proti Alžiriji je Kavtičnik odigral prvo reprezentančno tekmo po dobrih dveh letih, potrdil, da mu ni pod častjo biti rezerva, a že kmalu status rezervista zamenjal za prvokategornika. "Občutek je dober. Lahko delam vse, koleno ne zateka. Vesel sem, da sem lahko na treningih delal vse, kar so tudi drugi, da sem prišel nazaj v reprezentanco, ki je izredno kvalitetna. Imamo motiv igrati zanjo glede na to, kar sem videl na evropskem prvenstvu v Srbiji. V ekipi smo res dobri prijatelji. Imamo še tri pripravljalne tekme, potem pride svetovno prvenstvo. Mislim, da se lahko dvignem na zelo visoko raven in da bom lahko karseda pomagal fantom, da se bodo tudi oni lahko zanašali name v pomembnih trenutkih," je povedal Velenjčan.

Prošt: Pripravljen fizično in psihično

"Gotovo sem vesel, čeprav na ta način nisem želel priti v ekipo. Še posebej mi je žal Urbana Lesjaka. Fant je pokazal talent, željo. Zgodilo se je, kar se je. Z veseljem bom odšel na SP in reprezentanci pomagal po najboljših močeh," pa meni Prošt, ki je od konca septembra odigral le eno tekmo, zato pa zagreto vadil: "Upam, da bo nedeljska tekma z Alžirijo baza in da bom od tod šel stopnico po stopnico. Čakajo nas tri močnejše tekme na Danskem. Upam, da bom v optimalno formo prišel na SP. V vratih se počutim dobro, slabih občutkov ni. Fizično in psihično sem pripravljen."

Ne spreglejte