Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 11. 2011,
17.26

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Boris Denič Zreče

Sreda, 2. 11. 2011, 17.26

2 leti, 11 mesecev

Denič: Če bo ostalo 15 odstotkov, bom vesel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kar nenavadno veliko število rokometašev se mudi na pripravah slovenske izbrane vrste v okolju pod Roglo, kjer Boris Denič ekipo pripravlja na evropsko prvenstvo v Srbiji.

Zakaj kar 24 igralcev na pripravah v Zrečah? Selektor je jasen: ker želi, da so vsi zraven, da vsi spoznavajo sistem in se v tem tednu čim več naučijo. Do evropskega prvenstva v Srbiji je še 74 dni, ko bodo Slovenci igrali v skupini D v Vršcu. "Načrt priprav je narejen tako, da se osredotočimo na napadalne akcije na obrambo 6-0 in globoke cone. Za nami je pet treningov in ko me vprašate, če sem zadovoljen, lahko odgovorim samo, da bi lahko bilo bolje," na uvodni novinarski konferenci po medijskem dnevu v športni dvorani v Zrečah, kjer je moštvo dopoldan treniralo kar dve uri in pol, pove selektor Boris Denič.

Ekipa je mlada, malo manj mlada, izkušena ob enem pa neizkušena. Igralska kombinacija, ki terja veliko časa in truda. "Vse, kar je igra 'naprej', je kvaliteta, zanjo potrebuješ mnogo ponavljanj. Če si bodo igralci zapomnili vsaj 15 odstotkov tega, kar delamo, bom decembra še kako vesel," dodaja. Na prvih pripravah za januarski Euro je sedem igralcev, ki si kruh služijo v tujini (Gajić, Natek, Pucelj, Špiler, Zorman, Prošt, Miha Žvižej), vsi ostali so člani slovenskih prvoligašev.

Nešteto ponavljanj

Na treningih ni milosti, dopoldanski so bolj statični, kjer gre za nešteto ponavljan akcij. Na današnjem treningu smo velikokrat slišali selektorja Deniča ali njegovega pomočnika Bojana Čotarja vzklikniti: "še enkrat!. Dokler ne bo vsaj približno tako kot je zamišljeno. Popoldanski del je namenjen video analizam ter večerni treningu, kjer gre predvsem za igro na oba gola – realizacijo naučenih akcij v igri.

Kapetan reprezentance Uroš Zorman je v ekipi najizkušenejši, vnovičnega zbora je bil zelo vesel: "Ta teden je mirnejši kot bodo tisti od decembra naprej. Fino je, da smo se znova dobili, da ponavljamo nekatere akcije in dodajmo nove, se družimo in razmišljamo o evropskem prvenstvu." Slednji jih ima za sabo že kar nekaj, tako kot svetovnih, pa tudi olimpijske igre. A o pričakovanjih še ne želi govoriti: "Veste, da sem ponavadi jaz tisti, ki glasno govori o ambicijah in željah. Te morajo biti visoke. Res pa je, da v tem trenutku še ni najbolj primerno govoriti o ciljih. Najprej moramo videti, kje smo in kako bomo pripravljeni."

V soboto tekma proti Celju PL

Reprezentanca bo v četrtek popoldan med sabo odigrala tekmo, priprave pa zaključila v soboto z udeležbo na humanitarno-spominskem turnirju. Strokovni štab je opravil tudi test vseh reprezentantov, katerega rezultati pa bodo interne narave in ne javni. "Želimo dobiti vpogled v pripravljenost igralcev. Rezultati bodo podlaga za nadaljnje priprave. Vsak bo dobil priporočen dodaten načrt priprav, ki jih bo do decembra opravljal, kolikor mu bo dovolil čas," dodaj Denič, s tem si želi zagotoviti popolno ekipo in čim manj poškodb.

Ne spreglejte