Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
16. 5. 2015,
13.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Füchse Berlin Hamburg Skjern

Sobota, 16. 5. 2015, 13.00

8 let

Berlinčani proti osam in uroku

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Štiri moštva se bodo borila za naslov pokala EHF. Med njimi je tudi Velenje, ki jim bo nasproti stal domači Berlin, v drugem polfinalu pa se bosta pomerila danski Skjern in nemški Hambrug.

Na zaključnem turnirju pokala EHF bomo dobili novega zmagovalca, saj se še nobenemu od četverice ni uspelo zavihteti na najvišjo stopniško. Danski Skjern se bo boril za svoj drugi finale v evropskih pokalih, potem ko je pred 12 leti igral v finalu pokala challenge, v letošnji sezoni pa je petič nastopil v pokalu EHF.

Danci imajo za zdaj odlično sezono, ki so jo oplemenitili s pokalno lovoriko, odlično pa so odigrali tudi na prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva proti Slikeborgu Sebastjana Skubeta, od katerega so bili boljši za šest zadetkov.

Skjern bo za vstop v veliki finale moral premagati Hamburg, ki je leta 2013 osvojil prestižno ligo prvakov. Nemci imajo veliko težav s poškodbami, v domačem prvenstvu pa s 15 zmagami, dvema neodločenima izidoma in s kar 15 porazi zasedajo šele osmo mesto.

Nemci so v letošnji sezoni že redni nasprotnik Skjerna, ki ima celotno moštvo sestavljeno iz domačih igralcev. V skupinskem delu so se dvakrat pomerili s še enim polfinalistom Füchse Berlinom in ga enkrat premagali, z nemškim predstavnikom pa so opravili v četrtfinalu, ko so bili boljši od Melsungna.

Berlinčani še drugič na kraju zločina

Žreb je velenjskemu Gorenju namenil gostitelja zaključnega turnirja Füchse Berlin, ki je turnir gostil že v lanski sezoni. Takrat se jim je zalomilo v polfinalu proti Szegedu, ki je pozneje tudi osvojil pokal EHF, v letošnji sezoni pa si ne želijo še enega razočaranja.

A Velenjčani bodo imeli na svoji strani še enega aduta – gostitelj zaključnega turnirja še nikoli ni osvojil tudi naslova. Gorenje je pred odhodom v nemško prestolnico dobilo drugo tekmo polfinala državnega prvenstva proti Mariboru in izenačilo na 1:1 v zmagah. Tako še vedno ostaja v boju za državni naslov, na drugi strani pa berlinske lisice sezono rešujejo v pokalu EHF, saj so v domačem prvenstvu šele na sedmem mestu.

"Pripravljeni smo na osvojitev naslova," je pred tekmo s slovenskimi podprvaki optimističen izkušeni Španec Iker Romero, ki je z Barcelono že dvakrat stal na najvišji stopnički v ligi prvakov.

Ose so na poti do finala izgubile le na dveh tekmah, obe proti udeležencu drugega polfinala Hamburgu, Berlinčani pa so po robu hodili že v tretjem krogu, ko so proti francoskemu Nantesu napredovali le zaradi več doseženih zadetkov v gosteh.

Boj za finale med Berlinom in Velenjem se začenja ob 17.30.

Ne spreglejte