Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 12. 2017,
12.58

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Amer Sports

Foto: Thinkstock, Amer Sports

Natisni članek

Amer Sports smučarska čelada Salomon advertorial nagradna igra

Ponedeljek, 18. 12. 2017, 12.58

2 meseca, 1 teden

Znate kupiti pravo smučarsko čelado?

Vsebino omogoča Amer Sports

Foto: Thinkstock, Amer Sports

Smučarska čelada je nedvomno eden pomembnejših kosov smučarske opreme, ki pa je lahko popolnoma neuporaben, če boste kupiti napačno.

Salomon čelada | Foto:

Sodoben način smučanja zahteva, da se ustrezno zaščitimo in da zmanjšamo možnost hujših poškodb v primeru trka ali gršega padca. In prav ustrezna čelada je tista, ki nas bo obvarovala in preprečila hujše poškodbe glave.

Čeprav je zakonsko obvezna samo za otroke do 14. leta starosti, jo priporočamo prav vsem smučarjem. Ker gre za najpomembnejši varnostni del smučarske opreme, je ključnega pomena, da izberemo pravo.

#Prvo pravilo: izberite pravo velikost

Pri nakupovanju čelade morate paziti predvsem na ustrezno velikost. Čelada se mora tesno prilegati glavi in ne sme biti preohlapna, saj le tako lahko zagotovi čim večjo varnost. Velikost čelade spreminjamo s posebnim nastavkom, ki regulira velikost obsega čelade.

Med čelado in glavo ne sme biti nobenih odprtin, zadaj pa se ne sme dotikati vašega zatilja. Naredite preizkus: trdno jo zapnite in stresite z glavo – čelada mora ostati na svojem mestu, tudi ob bolj naglih gibih.

Salomon čelada | Foto:

#Drugo pravilo: izberite kakovostno čelado

Ni dovolj, da se vam čelada dobro prilega, pomembni so tudi materiali, iz katerih je narejena, saj morajo ponujati ustrezno oporo. Čelada mora biti vzdržljiva in odporna proti morebitnim trkom.

Preverite ponudbo vrhunskih smučarskih čelad Salomon, ki zagotavljajo prav tisto, kar potrebujete pri vsakem smučarskem zavoju – varnost in udobje.

Smučarske čelade Salomon so zasnovane na podlagi številnih študijev in testiranj, prav zato ponujajo številne inovativne rešitve, kot je na primer tehnologija EPS 4D za učinkovito absorbiranje udarcev ali CUSTOM AIR z zračno blazino, ki zagotavlja optimalen oprijem glave in neverjetno udobje točno na tistih mestih, kjer je to najbolj potrebno.

Smučarske čelade Salomon za vsakega smučarja – izberite svojo favoritinjo

Inženirji Salomona so tudi letos razvili dve novi vrhunski čeladi, ki sta nedvomno postavili nov mejnik na področju varnosti na smučišču: Mirage zanjo in Driver zanj.


Salomon | Foto: MIRAGE: ko se srečata kakovost in dovršena estetika


Edinstvena čelada vam ima sistem za preprosto menjavo leč ter inovativen sistem Motion Shield, ki zagotavlja popolno prileganje in udobje. Navdušene boste tudi tiste uporabnice, ki nosite očala z dioptrijo, saj vas pod čelado ne bodo ovirala. Sistem EPS 4D zagotavlja izboljšano varnost pred udarci, da boste samozavestno in brez skrbi uživale na belih strminah.

MIRAGE je veliko več kot samo čelada, je pravi modni dodatek k vašemu smučarskemu stajlingu. Izbirate lahko med dvema barvama – črno in rose gold.

Z novo čelado MIRAGE prav zagotovo ne boste ostale neopažene.


Salomon | Foto: DRIVER: Črna puščica za še več smučarskih užitkov


Edinstvena čelada ima sistem za preprosto menjavo leč ter inovativen sistem Motion Shield za zagotovljeno popolno prileganje in udobje.

Navdušeni boste tudi tisti, ki nosite očala z dioptrijo, saj vas ta pod čelado ne bodo ovirala. Sistem EPS 4D zagotavlja izboljšano varnost tudi pri bolj dinamični vožnji.

Estetsko dovršena čelada je prava sopotnica vaših novih dogodivščin na belih strminah. Raziskujte nova smučišča s čisto novo mero samozavesti.

 

Preizkusite zimske novosti

Prijavite se, testirajte in si pridobite popust za smučarsko vozovnico!

Salomon smučarski test

Atomic smučarski test


Salomon | Foto: Nagradna igra: podarjamo smučarsko čelado Salomon

Nagradna igra je končana. Srečna nagrajenka je Brigita Uplaznik . Čestitamo!

Ne spreglejte