SiolNET. Sportal Rekreacija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tek v spomin na Pavleta Kozjeka

3

termometer

Športno društvo Grmada bo v soboto, 5. novembra, organiziralo že 8. tek na Polhograjsko Grmado. Štart bo ob 13. uri v Mačkovem grabnu.

Štart bo ob 13. uri v Mačkovem grabnu, proga pa je dolga dobre tri kilometre, a tekače čaka kar 550 metrov višinske razlike. Štartnina bo znašala 10 evrov za odrasle in 5 evrov za otroke, ki bodo tekli na krajši progi. Tek poteka v spomin na enega najboljših slovenskih alpinistov Pavleta Kozjeka, ki se je pred tremi leti smrtno ponesrečil pod Mustagh Towerjem. S plezanjem se je ukvarjal več kot 30 let. Med njegovimi številnimi uspehi omenimo le vzpon na najvišjo goro sveta Mount Everest brez pomoči kisika.

Štart teka je kakšen kilometer izvenPolhovega Gradca ob cesti proti Črnemu Vrhu (odcep Mačkov graben). Proga se vseskozi dviga. V prvem delu, ki je dolg približno kilometer, je cesta asfaltirana. Nato zavijemo levo v gozd na gozdno stezo. Tečemo mimo razglasitvenega prostora – kmetija odprtih vrat pri Mehačk. Do vrha tekače čaka še 1300 metrov. Po 800 m bodo pritekli na malo Grmado, razgiban zadnji del pa se konča s ciljnim vzponom. Po cilju se bodo tekači vrnili do razglasitvenega prostora, kjer bodo podeljene nagrade najhitrejšim. Tja bodo organizatorji tudi pripeljali opremo tekmovalcem, ki bodo parkirali na štartu. Spremljevalci lahko parkiraju tudi pri kmetiji Mehačk, saj do tja vodi asfaltirana cesta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin