Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 10. 2017,
12.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Pivovarna Laško

Natisni članek

Gremo v hribe advertorial nagradna igra Pivovarna Laško

Ponedeljek, 9. 10. 2017, 12.00

2 meseca, 1 teden

Pivo v hribih – da ali ne?

Vsebino omogoča Pivovarna Laško

Prizori planinskih koč največkrat rišejo spomin na prelestno gorsko kuliso, zadovoljne obraze pohodnikov, ki so dosegli zastavljen cilj, dobro hrano in, roko na srce, šilce kratkega ali vrček piva. Brez pretiranega posploševanja lahko rečemo, da precej pohodnikov, predvsem moških, na vrhu rado poseže po pivu. Pa je to pametno in odgovorno?

Laško | Foto:

O koristih zaužitja piva po fizičnih naporih, kamor vzpon v hribe vsekakor spada, so si mnenja različna, a eno ostaja neizpodbitno: če je količina zaužitega piva zmerna so koristi za vaše telo lahko le blagodejne. Na primer, eno pivo vas založi z ogljikovimi hidrati in elektroliti, ki ste jih pokurili tekom vzpona in spusta nazaj v dolino ter nekaterimi antioksidanti.

Laško | Foto:

S poslanstvom ozaveščanja omenjene tematike se je na Kredarico podala »Zlatorogova karavana«. Pivovarna Laško, vodilna blagovna znamka piva v Sloveniji, ki že osem let organizira akcijo Gremo v hribe, s katero posredno opozarja na odgovorno pitje alkohola, spodbuja zdrav življenjski slog in z donacijami aktivno podpira delovanje Planinske zveze Slovenije in njena lokalna planinska društva, je Zlatoroga peljala domov. V Zlatorogovo kraljestvo. Zavezani cilju, da še povečajo zavedanje o pomembnosti odgovornega pitja alkohola, so naključnim mimoidočim na Kredarici s pivskega točilnega pulta točili vodo, delili majice in kupone za brezplačno pivo v dolini.

Akcijo so izvedli ekipa zaposlenih Pivovarne Laško, člani in podporniki ekipe Gremo v hribe, predstavniki medijev in spremljevalci iz vrst gorskih reševalnih služb.


Nagradna igra: Pivovarna Laško nagrajuje

Nagradna igra je končana, srečni nagrajenci so:

Aljaž Kolman

Bernarda Grum

Nina Noč

Ne spreglejte