Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 11. 2020,
14.46

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,96

Natisni članek

Ilija Martinović Prva liga Telekom Slovenije Mauro Camoranesi Nemanja Mitrović NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 12. 11. 2020, 14.46

3 leta, 5 mesecev

Trener NK Maribor (p)o poškodbi Nemanje Mitrovića

Camoranesi po velikem udarcu za NK Maribor sprejel odločitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,96
Mauro Camoranesi - NK Maribor | Mauro Camoranesi želi okrepiti konkurenco v obrambni vrsti. | Foto Matjaž Vertuš

Mauro Camoranesi želi okrepiti konkurenco v obrambni vrsti.

Foto: Matjaž Vertuš

Trener NK Maribor Mauro Camoranesi se bo moral v nadaljevanju sezone znajti brez prvega obrambnega stebra. Slovenski reprezentant Nemanja Mitrović si je na sobotni tekmi proti Domžalam huje poškodoval koleno. Nekdanji zvezdnik italijanskega nogometa se je odločil, da bo namesto Ljubljančana najprej dobil priložnost Ilija Martinović, ni pa izključeno, da bi vijolice v zimskem prestopnem roku pripeljale še kakšnega novega branilca.

Nemanja Mitrović
Sportal Črne slutnje so se uresničile: Mitrović najverjetneje že končal sezono

Argentinec z italijanskim potnim listom, ki po 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije z Mariborom vodi na lestvici, je na zadnjih tekmah prisegal na igro s tremi branilci. Proti Domžalam so tako v zadnji vrsti (vsaj v prvem polčasu) sodelovali Nemanja Mitrović, Špiro Peričić in Aleks Pihler, po poškodbi nekdanjega kapetana Olimpije, ki se že spogleduje s prisilnim koncem sezone, pa se je znašel pred zahtevno nalogo, saj bo moral izbrati kandidata, s katerim bo poskušal zapolniti vrzel ob daljši odsotnosti izkušenega Ljubljančana.

''To je velik udarec za nas, o tem ni dvoma. Nikdar ni pravi trenutek za neprijetne situacije, tokrat pa je za Nemanjo prišel res v obdobju, ko mu je šlo odlično. Tako v klubu kot v reprezentanci. Najprej obžalujem zaradi njega kot osebe in hkrati nogometaša, saj ni treba izgubljati besed, da bo moštvo pogrešalo tako kakovostnega člana,'' se Mauro Camoranesi zaveda, kako velik udarec je prejel NK Maribor s poškodbo najboljšega branilca.

NK Maribor : FC Koper, prva liga
Sportal Kakšen dan! Neverjetni preobrati v Mariboru, boleč poraz Olimpije. #video

Vskočil bo Črnogorec, vrača se tudi njegov rojak

Ilija Martinović bo pri Mariboru "obul" čevlje Mitrovića. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Ilija Martinović bo pri Mariboru "obul" čevlje Mitrovića. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Nadaljevanje prvenstva ponuja zgoščen ritem, v katerem si bodo tekme sledile v ''angleškem'' ritmu, zato želi Camoranesi v obdobju, ko bodo vijolice branile prvo mesto, razširiti konkurenco v zadnji vrsti.

''Moštvo bo potrebovalo vsakega posameznika. Vrnil se je Martinović, ki bo prvi izbor,'' je potrdil, da bo na naslednjih tekmah namesto Mitrovića v začetno enajsterico vskočil 26-letni Črnogorec Ilija Martinović, ki je v prvi polovici prejšnje sezone blestel pri Aluminiju, nato pa za nekaj časa ''pozabil'' na tekmovalni ritem.

''Da bi lahko razširili krog kandidatov za mesta v obrambni vrsti, čakamo še na okrevanje Uskokovića,'' je spomnil na še enega črnogorskega branilca, 24-letnega Luko Uskokovića, ki v zadnjih sezonah v Mariboru nima sreče z zdravjem. 

Jan Mlakar
Sportal Ljubljančan razkril drzen cilj z NK Maribor

Kaj bo prinesel zimski prestopni rok?

''Za preostale tekme v jesenskem delu bomo poiskali rešitve znotraj kadra, potem pa bomo s športnim direktorjem ocenili v zimskem prestopnem roku, ali bomo potrebovali še kakšnega novega igralca za spomladanski del glede na predvidevanja, da Mitrovića skoraj zagotovo ne bomo imeli na voljo do konca sezone,'' ni izključena možnost, da Camoranesi po jesenskem delu stopi skupaj s športnim direktorjem Oliverjem Bogatinovim in se odloči za prihod svežega branilca, s katerim bi še lažje zapolnil vrzel ob odsotnosti Mitrovića.

Ne spreglejte