Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 7. 2018,
9.41

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Simon Rožman NK Domžale

Torek, 31. 7. 2018, 9.41

5 let, 8 mesecev

Domžalčani po evropski podvig z vrha lestvice

Simon Rožman svari: Nikakor ne smemo znoreti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Domžalski nogometaši so sijajno začeli novo sezono. V Evropi še vztrajajo in imajo v četrtek priložnost za nov podvig, v prvenstvu pa so po uvodnih dveh krogih na vrhu lestvice. "Nikakor ne smemo znoreti," ob tem pravi glavni avtor lepe domžalske nogometne zgodbe, trener Simon Rožman.

Domžale so v prvem krogu z nekaj težavami odpravile Krško z 2:0, v drugem pa s 3:1 še Rudar in Velenjčane prikovale na zadnje mesto prvenstvene lestvice, same pa skočile na vrh. "Vrhunska predstava po res napornem potovanju nazaj. Vidi se iskrena želja fantov, da se dokažejo ne samo meni, ampak celi javnosti," je po tekmi povedal Simon Rožman, trener Domžal, ki jih je prvenstveni obračun z Rudarjem doletel med dvema tekmama drugega kroga kvalifikacij za ligo Europa proti ruski Ufi.

V Rusiji so Domžalčani remizirali brez zadetkov, zdaj bodo skušali pripraviti nov evropski podvig in si v četrtek priboriti še vsaj dve evropski tekmi. Če jim bo uspelo, bodo tudi dodobra napolnili klubsko blagajno. Obeta se jim nagrada v višini 260 tisoč evrov, s katerimi bi lahko popolnili igralski kader in se morda celo vmešali v boj za prvenstveni naslov, a se njihov trener s tem ne obremenjuje preveč.

Simon Rožman upa, da bo z Domžalami v četrtek poskrbel za nov evropski podvig. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Simon Rožman upa, da bo z Domžalami v četrtek poskrbel za nov evropski podvig. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Upajo na senzacijo

"Imamo proračun, okoli katerega se moramo vrteti. Nikakor se ne smemo odzvati čustveno. Nikakor se nam ne sme zgoditi, da bi vsi skupaj znoreli," ob tem svari Rožman.

"Ne smemo prehitevati, moramo ostati na realnih tleh. Seveda si želimo širitev kadra, ampak takrat, ko bo to mogoče. Za zdaj se moramo zanašati na tiste, ki so tu. Se pa strinjam, da bo za kaj več treba kaj dodati," je še povedal in nekaj besed namenil četrtkovi povratni tekmi proti Ufi. "Upamo na senzacijo," je dejal.

Fotogalerija s tekme Domžale : Rudar (foto Urban Urbanc/Sportida):

Fotogalerija
1 / 20

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Preberite še:

NK Olimpija Crusaders
Sportal Olimpija si je oddahnila, Maribor in Domžale brez zadetkov, Rudar izgubil #video
Simon Rožman
Sportal V Domžalah spet diši po sijajni evropski sezoni
NK Domžale, NK Rudar Velenje
Sportal Domžale po šovu Ibričića na vrh, Olimpija ostaja na začelju! #video
NK Domžale, NK Rudar Velenje
Sportal Domžale suvereno skočile na vrh
Semir Smajlagić
Sportal Kdo je dal najlepšega: lahko zvezdnik Domžal prepreči slavje rojaka?
Ne spreglejte