Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 9. 2019,
16.08

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

NK Triglav Prva liga Telekom Slovenije NK Domžale

Nedelja, 15. 9. 2019, 16.08

4 leta, 7 mesecev

Poročilo s tekme Triglav : Domžale

Domžale so si končno oddahnile, Triglav ne najde izhoda iz krize #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Triglav Domžale | Domžalčani so prvo zmago v tej sezoni dočakali šele sredi septembra! | Foto Grega Valančič/Sportida

Domžalčani so prvo zmago v tej sezoni dočakali šele sredi septembra!

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Domžal so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali kranjski Triglav s 3:2 (1:1). Domžalčani so končno okusili slast zmage v sezoni 2019/20. Po štirih porazih in neodločenih izidih so prvi polni izkupiček osvojili v gorenjski metropoli, odločilen gol pa je v 90. minuti dosegel Damjan Vuklišević.

Triglav : Domžale 2:3 (1:1)

Športni center, sodniki: Kovačič, Perger, Herženjak.

Strelci: 1:0 Majcen (24.), 1:1 Podlogar (34.), 1:2 Sappinen (50.), 2:2 Janković (57.), 2:3 Vuklišević (90.).

Triglav: Arko, Janković (od 86. Petric), Aliaga Verdu (od 72. Jašaragić), Mlakar, Rogelj, E. Kryeziu (od 81. Udovič), Kumer, Milanović, Brkić, Tijanić, Majcen.

Domžale: Mulalić, Vuklišević, Pišek, Klemenčič, Ibričić, Sikošek (od 66. Čorluka), Sappinen, Karić Šoštarič, Podlogar, Jakupović (od 72. Kolobarić), Svetlin (od 82. Kait).

Rumeni kartoni: E. Kryeziu; Karič Šoštarič, Svetlin.
Rdeči karton: /.
NK Celje, Mitja Lotrič
Sportal Celjani šokirali Olimpijo, Mura in Domžale proslavljajo #video

Izbranci gostujočega trenerja Andreja Razdrha, ki je pred desetimi dnevi zamenjal Simona Rožmana, so po svoji premierni zmagi v tej sezoni še bolj poglobili rezultatsko krizo Kranjčanov. Ti so po obetavnem uvodu v sezono doživeli že šesti poraz v nizu, pred današnjim obračunom so klonili proti Olimpiji, Muri, Sežani, Celju in Bravu.

Fotogalerija s tekme v Kranju, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 35

Po prvem polčasu 1:1 ...

Domžalčani so bolje pričeli tekmo v Kranju, prvo obetavno akcijo pa so izpeljali v deseti minuti, ko je Senijad Ibričić poslal globinsko podajo do Rauna Sappinena, vodilni zadetek gostov pa je v zadnjem trenutku preprečil domači vratar Jalen Arko.

V uvodnih minutah malce "rezervirani" gostitelji so v 15. in 16. minuti dvakrat nevarno zagrozili prek prvega zvezdnika Luke Majcna. Napadalec "orlov" je najprej po podaji Tijanića z leve strani streljal prek vrat, v drugem poskusu pa je njegov strel v zadnjem hipu zaustavil Tilen Klemenčič.

Zadetek Luke Majcna:

V 24. minuti so domači gledalci skočili na noge. Levje zasluge za vodilni gol si lasti Tilen Mlakar, ki je prodrl po levi strani in poslal uporabno podajo v gostujoči kazenski prostor, Majcnu pa iz bližine ni bilo težko zadeti za 1:0.

Domžalčani so deset minut kasneje dosegli izenačujoči gol. Po prostem strelu Ibričića z leve strani je žoga prišla do Mateja Podlogarja, po njegovem prvem strelu je žoga zadela njegovega soigralca Sappinena, a se je žoga ponovno odbila do njega ter v jo drugem poskusu spravil v kranjsko mrežo.

Novopečeni trener Domžal Andrej Razdrh je dočakal prvo zmago v drugem poizkusu. | Foto: Grega Valančič/Sportida Novopečeni trener Domžal Andrej Razdrh je dočakal prvo zmago v drugem poizkusu. Foto: Grega Valančič/Sportida

V prvi minuti sodnikovega podaljška se je Majcen po podaji Roglja znova znašel v lepi priložnosti, a je streljal mimo desne vratnice gostujočega vratarja Ajdina Mulalića.

... na koncu veliko slavje Domžal

Gosti so podjetno začeli drugo polovico tekme, predvsem "vroč" je bil Sappinen. Njegov prvi poskus je v 48. minuti blokiral Žan Kumer, dve minuti kasneje pa je estonski napadalec izkoristil globinsko podajo Tamara Svetlina in povišal na 2:1.

Le dve minuti kasneje bi Domžalčani lahko povedli s 3:1, potem ko je Janez Pišek z 20 metrov zadel okvir vrat.

V začetku drugega polčasa dokaj neprepričljivi Kranjčani so v nadaljevanju vendarle prišli do sape, Filip Janković pa je v 57. minuti po kombinirani akciji in natančnem strelu z dvanajstih metrov zadel za 2:2.

Zadetek Damjana Vukliševića:

Razdrhovi varovanci so v 67. minuti znova nevarno zapretili, po predložku Svena Šoštariča Karića z leve strani se je po strelu Podlogarja izkazal domači vratar Arko.

Domžalčani so v izdihljajih tekme vendarle dosegli zmago. Po kotu z desne strani je najprej Klemenčič zadel okvir vrat, žoga pa se je odbila do Vukliševića, ki jo je z močnim strelom "zabil" v kranjska vrata za končno zmago s 3:2.

Kranjska zasedba bo v prihodnjem krogu gostila Maribor, domžalska pa bo gostovala v Velenju. Obe tekmi bosta v nedeljo, 22. septembra.

Dogajanje v Kranju v živo:

Konec srečanja v Kranju. Domžale so premagale Triglav s 3:2 in dočakale prvo zmago v tej sezoni, s katero so napovedali boljše čase. Kranjčani so ostali brez točk že šestič zapored, v naslednjem krogu pa jih čaka dvoboj z branilci naslova iz Maribora.

Gooooool! 2:3! Domžale spet vodijo v Kranju. V 90. minuti je svoj strelski prvenec v dresu Domžal dosegel Damjan Vuklišević. Branilec, ki je nazadnje igral na Češkem, pred leti pa veljal za velikega upa NK Maribor, je osrečil rumeno družino. Domžalam se nasmiha prva zmaga v tej sezoni! Pred strelom Vukliševića je vratnico zadel Tilen Klemenčič.

Zadetek Damjana Vukliševića:

85. minuta: Filip Janković je zapustil igrišče. Namesto njega je v igro vstopil Gaber Petric. S tem je trener Triglava Dejan Dončić izkoristil še tretjo menjavo. Pred Petricem sta v igro prišla Anis Jasaragić (namesto Citorja Ariage) in Gašper Udovič (namesto Egzona Kryeziuja). 

66. minuta: prva menjava v vrstah gostov. Namesto Gregorja Sikoška je vstopil v igro Josip Čorluka. 

Goooooool! 2:2! 57. minuta. Drugi polčas dvoboja v Kranju je zelo dinamičen, zadetki in priložnosti se vrstijo kot po tekočem traku. Triglav je hitro izenačil na 2:2. V polno je zadel Srb Filip Janković, ki je izkoristil podajo Davida Tijanića, akcijo za drugi gol gorenjskega prvoligaša pa je začel Katalonec Victor Aliaga. 

Zadetek Filipa Jankovića:

52. minuta: sreča za Triglav in smola za Domžale! Rumeni bi lahko hitro povišali prednost. Janez Pišek se je odločil za strel z razdalje in stresel okvir vrat. Ostaja 2:1 za goste, Kranjčani pa ne morejo biti preveč zadovoljni z začetkom drugega dela, saj se spogledujejo že s šestim zaporednim porazom. Na drugi strani se Domžale spogledujejo s prvo zmago v tej sezoni!

Vratnica Janeza Piška:

Goooooool! 1:2! 50. minuta. Veliko veselje v vrstah Domžal, ki jim je uspel preobrat. Mladi Tamar Svetlin je imenitno zaposlil Rauna Sappinena, estonski reprezentančni napadalec, ki igra v Sloveniji kot posojen nogometaš Flore, pa je v četrtem nastopu za rumene dočakal prvi zadetek in žogo poslal mimo vratarja Triglava v mrežo.

Zadetek Rauna Sappinena:

48. minuta: priložnost za goste iz Domžal. Poizkušal je Estonec Rauno Sappinen, a se je žoga na poti do kranjskih vrat toliko odbijala od branilcev Triglava, da je spremenila smer in močno upočasnila, tako da je predstavljal lahek plen za vratarja Jalna Arka.  

Začetek drugega dela, trenerja nista menjala enajsteric.

Konec prvega polčasa v Kranju. Triglav in Domžale sta odšla na odmor z 1:1.

45. minuta: v izdihljajih prvega dela ni manjkalo veliko, pa bi Luka Majcen ponovno popeljal Triglav v vodstvo. S težkega položaja je iznajdljivo streljal proti vratom, a je žoga zgrešila cilj. 

Priložnost Luke Majcna:

Goooool! 1:1. Hitro izenačenje! 34. minuta. Prednost Triglava je trajala le deset minut. Senijad Ibričić je poslal predložek v kazenski prostor, tam pa je bil v gneči najbolj spreten Matej Podlogar in se razveselil strelskega prvenstva v tej sezoni. skupno je v karieri v 1. SNL dosegel že 42 zadetkov.

Zadetek Mateja Podlogarja:

Goooool! 1:0. 24. minuta! Kapetan Triglava Luka Majcen je izkoristil odlično podajo Tilna Mlakarja in z neposredne bližine premagal domžalskega vratarja. Gorenjski orli so povedli z 1:0, Domžale pa so se znašle v težavah. Majcen je dosegel že četrti zadetek v tej sezoni.

Zadetek Luke Majcna:

15. minuta: zdaj so zapretili tudi gostitelji, a je kapetan Luka Majcen streljal visoko nad vrata, ostaja 0:0.

10. minuta: prva velika priložnost na tekmi! Estonec Rauno Sappinen se je znašel za trenutek sam pred vratarjem Triglava, a je Jalen Arko ubranil strel. Ostaja 0:0.

Priložnost Rauna Sappinena:

9. minuta: glavni sodnik Darjan Kovačič je zdaj pokazal rumeni karton še gostom. Sven Karić Šoštarič je nepravilno oviral kapetana Triglava Luko Majcna. V rumenih kartonih je tako 1:1, v zadetkih pa še vedno 0:0.

8. minuta: prvi rumeni karton. Za preoster prekršek nad mladim Tamarjem Svetlinom, ima komaj 18 let, nedavno pa je pomagal Sloveniji do nepozabnega preobrata proti hrvaškim sovrstnikom v Krapini, ga je prejel Egzon Kryeziu. Svetlin nastopa drugič v 1. SNL. Debitiral je v četrtek na remiju med Domžalami in Muro, ko je odigral pet minut.

Začetek tekme v Kranju, neposreden prenos lahko spremljate na Planet 2. V ekipi kranjskega prvoligaša igrajo prvo tekmo v tej sezoni Goran Brkić, sposojen nogometaš Olimpije, ter Srba Filip Janković in Milan Milanović.

Strateg Triglava Dejan Dončić želi negativni niz petih porazov prekiniti z naslednjo postavo:

Trener Domžal Andrej Razdrh je izbral začetno enajsterico:

Nedelja bo zelo pestra, saj ponuja kar tri tekme. Kranjčani bodo nevsakdanji niz, kar štiri tekme bodo odigrali doma, začeli proti Domžalam. Gorenjski orli so v prvi ligi izgubili kar petkrat zapored, kar jih je po odličnem začetku (šest točk v uvodnih treh krogih) pahnilo na osmo mesto.

V nedeljskem derbiju začelja bodo pričakali Domžale, ki želijo pod vodstvom novega trenerja Andreja Razdrha končati rezultatsko krizo. V četrtek so proti Muri osvojile točko (0:0), kar je poskrbelo le za delno zadovoljstvo rumene družine, ki se je s tem zaradi boljše razlike v zadetkih od Rudarja ločila od zadnjega mesta. Za kaj več bodo potrebne zmage, te pa potrebujejo tudi Gorenjci.

Bordo-beli zaradi kazni ne bodo mogli računati na kar tri nogometaše, ki so bili izključeni na zadnji tekmi v Ljubljani (Kristjan Arh-Česen, Ožbej Kuhar in Marko Gajić), zaradi poškodbe prsta ne bo kandidiral tudi Aleš Mertelj. ''Veliko časa nimamo na voljo, treningov bo zelo malo, saj si tekme hitro sledijo. Že v nedeljo odhajamo po tri točke v Kranj,''je novi trener Domžal Razdrh po remiju proti Muri dal vedeti, da čas pri spoznavanju in uigravanju ekipe ni njegov zaveznik.

 

Ne spreglejte