Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
10. 1. 2019,
12.33

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor Kassim Doumbia

Četrtek, 10. 1. 2019, 12.33

5 let, 3 mesece

Kassim Doumbia

Zaradi družinskih zadev zapustil Ljudski vrt

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Doumbia | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Jesenski prvak Prve lige Telekom Slovenije Maribor je prekinil sodelovanje z malijskim nogometašem z belgijskim potnim listom Kassimom Doumbiajem. Športni direktor vijolic Zlatko Zahović je pojasnil, da 28-letnemu branilcu zaradi družinskih zadev ni uspelo prilagajanje v pravi meri. V dresu Maribora ni doživel niti enega uradnega nastopa.

Vrste vijolic je zapustil 28-letni branilec Kassim Doumbia, ki se je slovenskemu prvoligašu pridružil šele v začetku lanskega leta. Pred tem se je v začetku sezone 2017/18 v kvalifikacijah lige prvakov v dresu islandskega Hafnarfjördurja pomeril prav z Mariborom in pustil dober vtis. Vodstvo Maribora je želelo z njim dvigniti konkurenco v obrambi, a temnopolti branilec ni nikoli upravičil pričakovanj.

Kassim Doumbia je zapustil Maribor brez nastopa v 1. SNL. | Foto: Twitter/NK Maribor Kassim Doumbia je zapustil Maribor brez nastopa v 1. SNL. Foto: Twitter/NK Maribor

Ko se je preselil v Slovenijo, ni imel sreče z zdravjem. Ogromno časa je bil na seznamu poškodovanih igralcev. V tej sezoni ni na igrišču prebil niti minute. V prvenstvu je štirikrat sedel na klopi za rezervne igralce, na pokalnih tekmah pa dvakrat.

Zahović: Izrazil je željo po odhodu

Zlatko Zahović je pojasnil, da je Maribor z Belgijcem sklenil dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Zlatko Zahović je pojasnil, da je Maribor z Belgijcem sklenil dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe. Foto: Žiga Zupan/Sportida "Zaradi družinskih zadev, zaradi razdvojenosti, saj družina živi v Belgiji, mu ni uspelo prilagajanje v pravi meri. Kassim je izrazil željo po odhodu, sklenjen je dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe in želimo mu vso srečo v nadaljevanju kariere," je ob odhodu 28-letnega branilca iz Malija z belgijskim potnim listom pojasnil športni direktor Zlatko Zahović.

V začetku tedna se je udeležil zbora nogometašev Maribora, po njegovem odhodu pa ima Darko Milanič v zasedbi, ki bo nadaljevala priprave v Moravskih Toplicah in Turčiji, na voljo 33 kandidatov. To je prvi odhod v vrstah jesenskih prvakov v zimskem prestopnem roku.

NK Maribor Priprave
Sportal Največja zimska okrepitev Maribora
Sportal Milanič opozarja: Samo po sebi ne bo prišlo nič
Ne spreglejte