Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
30. 7. 2012,
21.18

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

olimpijske igre Benjamin Savšek Andrej Jelenc

Ponedeljek, 30. 7. 2012, 21.18

5 let

Vonj po prvi slovenski kolajni

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski športniki, roko na srce, v uvodnem delu olimpijskih iger niso poskrbeli za kakšen rezultatski presežek. Lahko torek in sreda poskrbita za zasuk?

Slovenska vrsta si v podaljšanem londonskem koncu tedna sicer ni privoščila prav veliko spodrsljajev, po drugi strani pa tudi ni postregla s kakšnim omembe vrednim presežkom ali presenečenjem. Krepko za pričakovanji je pravzaprav zaostal le plavalec Damir Dugonjič, ki je sanjal o finalu, zataknilo pa se mu je že na prvi stopnički, medtem ko pa je bilo za Saro Isaković že pred igrami pravzaprav jasno, da se bo le težko približala pekinški ravni. Tudi judoistični tabor doslej še ni upravičil statusa ekipe s kandidati za odličja. Za slednje bi se ob bolj ugodnem razpletu, predvsem pa ob modrejši taktični odločitvi v prelomnem trenutku lahko borili kolesarji, ki so vnovič spoznali, da gre na cestnih preizkušnjah za igro taktičnih potez, predvidevanj in usodnih trenutkov.

Pred več športniki, ki so s svojimi olimpijskimi nastopi že končali ali pa se jim vsaj obeta hiter konec, so resda stala nekoliko bolj skromna merila pri ocenjevanju uspešnosti. To pa vsekakor ne velja za del odprave, ki bo nastopil sredi tedna. Torek, sreda in četrtek bodo namreč postregli z nastopi nekaterih ključni adutov. ''Šport je pogosto čuden in postreže z nenavadnimi pripetljaji, presenečenji. A verjamem, da se bomo v kratkem veselili kolajne. Vzdušje v ekipi je odlično. Za vse je poskrbljeno na ustrezni ravni. Zdaj manjka le želeni rezultat,'' razmišlja vodja slovenske odprave Bogdan Gabrovec, ki kot predsednik judo zveze seveda stavi predvsem na odličje na tatamiju. Že v torek bosta slovenska aduta Aljaž Sedej in Urška Žolnir. ''Aljaž je po poškodbi še bolj motiviran. Urška pa ve, kako je osvojiti kolajno. Vrhunsko je pripravljena in osredotočena na svoj nastop. To so zanjo tretje olimpijke igre, kar pomeni, da so tudi izkušnje na njeni strani,'' poudarja Gabrovec, ki ob čakanju na tako zelo želeno prvo kolajno pogleduje tudi proti vodi, tako divji kot jezerski gladini v Eatnu.

Direktor kajakaških reprezentant Andrej Jelenc je že pred igrami poudarjal, da se bodo lahko prav vsi čolni na brzicah ob ugodnem razpletu podali v boj za odličje. Kanuist Benjamin Savšek je z vrhunsko kvalifikacijsko predstavo potrdil njegove besede, pravi trenutek resnice pa ga čaka v torek. Dan zatem pa bodo kljub nastopu Raše Srake in Janija Brajkoviča v kronometru oči slovenske športne javnosti usmerjene proti Petru Kauzerju. Hrastničan v večjem delu sezone sicer ni ponavljal lanskoletne absolutne prevlade, a je vse skupaj pojasnjeval s pripravami na eno in edino tekmo. Tudi v kvalifikacijah ni bil tako brezhiben kot denimo v Pekingu. Vse to pa bo seveda v trenutku pozabljeno, če bo v sredo uresničil svoje sanje in ''vzel'' tisto, po kar je pravzaprav tudi prišel. ''Tisto'' pa že imata Iztok Čop in Luka Špik, ki bosta v polfinalu dvojnih dvojcev finale lovila v torek. Ob uspešno opravljeni nalogi bi se nato za zadnjo skupno kolajno in Čopov labodji spev borila v četrtek.

Ne spreglejte