Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 7. 2012,
15.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

olimpijske igre Peter Kauzer Eva Terčelj

Četrtek, 26. 7. 2012, 15.05

8 let

Kauzer za srečo zlomil veslo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski kajakaš Peter Kauzer bo na letošnjih igrah nastopil prihajajočo nedeljo, v kvalifikacijah bo kot najboljše rangirani kajakaš nosil številko ena.

Peter Kauzer pravi, da progo odlično pozna in da ga ne more presenetiti praktično nič. Reprezentančna kolegica Eva Terčelj pa se bo v ženskem K-1 osredotočila predvsem na svoje dobre vožnje. Kauzer je v karieri osvojil vse, kar se na divjih vodah osvojiti da, manjka mu le še olimpijska kolajna. V Londonu je "prvi nosilec", upravičeno so vsi žarometi uperjeni vanj. Ampak kot pravi, sploh nima občutka, da je pred njim velika tekma, počuti se dobro, spi normalno, manjka mu le dekle Janja, pa bi se počutil kot doma. Celo tako je močan, da je pred dnevi na olimpijski progi zlomil veslo. "Mi se zmeraj hecamo, da če kaj zlomiš, si nesposoben in da ne znaš veslati," je o zlomljenem veslu na treningu dejal Kauzer: "To so pač krhki materiali – karbon, in hitro se zgodi, ampak zato imaš pa rezervo s sabo. Na treningu sem se oprl na veslo in hkrati na podvodno oviro, sila vode je bila velika in veslo je pač počilo." Progo pozna kot svoj žep, saj je na njej treniral in tekmoval že lani, tudi letos so bili kajakaši na prizorišču med prvimi, že pred desetimi dnevi. Skrivnosti ni, čeprav bodo progo, kot je to v navadi, postavili šele dan pred tekmo. "Meni je proga všeč. Lani na generalki je bila malo bolj zahtevna, potem so jo spremenili, sicer ne vem zakaj, ampak tako je. Saj je za vse enaka. Tako kot bodo vrata približno postavljena, me nima kaj presenetiti, čeprav bodo nekatera postavljena čudno," je o prizorišču povedal Kauzer. Kapsl, kot je njegovo veslaško ime, tako čaka le še na začetek tekem. "V vasi je super, manjka mi le Janja, pa bi se počutil kot doma. Sploh nimam občutka, da je pred mano velika tekma, kar je pri meni zelo dobro. Spim normalno in to je to," je še dejal Hrastničan, ki bo v začetku septembra prvič postal tudi oče.

Terčelj: Občutki na progi so zelo dobri

Tekme nestrpno pričakuje tudi reprezentančna kolegica Terčeljeva, ki bo na olimpijskih igrah nastopila prvič. "Občutki na progi so zelo dobri, dobro veslam, sem zadovoljna s tem, kako mi gre. Zdaj sem imela dva, tri dni prosto, da sem si malo spočila, saj je proga zahtevna in gre veliko energije. Svoje vožnje bom poskusila stopnjevati," je dejala Ljubljančanka.

Zaveda se, da bo imela v bolj izkušenih tekmovalkah hudo konkurenco: "S konkurenco se ne obremenjujem, mislim, da so vse dobre, večina konkurentk nevarnih. Sicer prihaja samo po ena iz vsake države, ampak tiste iz kajakaških velesil bodo prav gotovo odpeljale zelo dobro. Zato se mi zdi brez veze, da se obremenjujem z njimi. Poskusila se bom skoncentrirati na svojo vožnjo, potem pa bomo videli kaj bo," je povedala Terčeljeva, ki ji je všeč bivanje v olimpijski vasi: "Olimpijska vas je super, vse skupaj je lepo doživetje. Vzdušje je odlično."

Ne spreglejte