Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
18. 2. 2020,
23.31

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

2

Natisni članek

Zoran Jerončič OK Formis

Torek, 18. 2. 2020, 23.31

4 leta, 2 meseca

Zoran Jerončič ni več trener Formisk

Formis po čudni razrešitvi Jerončiča: Ogrožen bi bil obstoj kluba

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

2

Zoran Jerončič | Zoran Jerončič in Formis sta se razšla že po enem mesecu. Pritiski sponzorja so bili preveliki. | Foto Facebook Zorana Jerončiča

Zoran Jerončič in Formis sta se razšla že po enem mesecu. Pritiski sponzorja so bili preveliki.

Foto: Facebook Zorana Jerončiča

Zoran Jerončič presenetljivo ni več trener OK Formisa, ki se bori za obstanek v najmočnejši slovenski ligi. V soboto so prišli tudi do prve zmage, a ker niso igrale tiste igralke, ki bi očitno morale, je vodstvo ob pritisku glavnega sponzorja primorskega strokovnjaka zamenjalo.

"Po prvi prvenstveni zmagi v sezoni 2019/20 3:0 (25:18,25:17,25:15) so se 'vrhunski odbojkarski' strokovnjaki iz vznožja Pohorja odločili da zamenjajo prvega trenerja OK Formis. Dekletom in aktualnemu vodstvu, kot vsem svojim pomočnikom se zahvaljujem za pomoč in trud. Dekletom želim seveda, da uresničijo zastavljen cilj obstanka v 1 DOL, novemu trenerju pa veliko sreče in uspeha v nadaljevanju sezone, predvsem pa 'poslušanju' vrhunskih strokovnih nasvetov 'quazi' strokovnjakov," je na svojem profilu na Facebooku zapisal izkušeni odbojkarski strokovnjak in potrdil, da je Formis že po dobrem mesecu dni preteklost.

Razumete odločitev vodstva OK Formis?

  • Nikakor ne, naredili so veliko napako.
    90,37 %
    169 glasov
  • Seveda. Glavno besedo ima tisti, ki da denar. Tako je povsod,
    9,63 %
    18 glasov
Oddanih 187 glasov

Ker Kitajka ni igrala ...

Formiske so v soboto začele boj za obstanek, in sicer z zmago nad Ptujem, vse skupaj pa bilo tako, kot so pričakovali vodilni na čelu s sponzorjem. "Zgodba je precej dolga. A na kratko smo dobili dve kitajski odbojkarici, eno sprejemalko, ki je kolikor toliko solidna, in eno blokerko, ki je sicer nadarjena, a še ni na nivoju. V soboto je bila za OK Formis tekma biti ali ne biti z ŽOK Ptujem v zeleni skupini. Če bi tekmo izgubili, bi bilo lahko vsega konec z obstankom. Na tekmi ni igrala druga Kitajka Li. Po tekmi so me poklicali na zagovor, zakaj ni igrala, saj preveč stane. Vztrajal sem, da jaz odločam, in če nisem dober, bo treba zamenjati trenerja," je zadevo dodatno pojasnil Jerončič, ki pravi, da ni jezen, pač pa vesel, saj je v enem mesecu naredil veliko stvari. "Morda že dolgo nisem bil tako vesel in zadovoljen," je še dodal.

 Weiping Su in Peijia Li sta okrepili Formis. | Foto: OK Formula Formis Weiping Su in Peijia Li sta okrepili Formis. Foto: OK Formula Formis

"To mora iti v knjigo rekordov"

Pravi, da se sam dobro zaveda specifike trenerskega poklica. Nenazadnje se mu to ni zgodilo prvič. "Treba se je zavedati, da imamo trenerji kovček – nahrbtnik vedno pripravljen in če v klubu niso zadovoljni, pač moraš iti. Meni se je to zgodilo drugič, prvič leta 1998 v Vidmu, a sem potem pristal v ligi A-1. Sem pa postavil rekord – en mesec in pet dni in potem, ko smo tekmo gladko zmagali, to mora it v knjigo rekordov," se je za konec še malce pošalil.

"Če bi izgubil, bi razumel. Zato odhajam s pokončno držo in čisto vestjo. Treba se je zavedati, da igralci in igralke dobro vedo, kdo je dober in kdo ne. A ne odločamo mi, škoda si je delati take utvare," je še dodal.

V torek pozno zvečer so se javili tudi pri Formisu. Tukaj je izjava upravnega odbora: "Danes smo se sporazumno razšli s trenerjem g. Zoranom Jerončičem. V klubu smo bili z njegovim delom zelo zadovoljni in se mu za opravljeno delo najlepše zahvaljujemo. Do sporazumne prekinitve je prišlo na zahtevo predstavnika sponzorjev ter glavnega sponzorja. V upravnem odboru smo po skupnem dogovoru sklenili, da bi prekinitev sodelovanja s trenutnim sponzorjem, katerega je v klub pripeljal njihov predstavnik, za klub pomenila trajne finančne posledice, ki bi lahko ogrozile obstoj kluba. Zato smo sklenili, da poravnamo vse obveznosti do g. Zorana Jerončiča, se mu zahvalimo za njegov trud in prepustimo izbiro trenerja za dokončanje tekmovanja predstavniku sponzorjev in glavnemu sponzorju, ki je pripeljal tudi g. Zorana Jerončiča. Edino tako lahko zagotovimo nemoteno nadaljnjo finančno poslovanje kluba. V upravnem odboru se zavedamo, da nekaterim te odločitve ne bodo všeč. Mogoče glede na naš kratek staž tudi niso pravilne. Vendar smo se tako odločili v najboljši veri za delovanje kluba."

Oče se je razveselil novice

"Vsaka stvar je za nekaj dobra. Moj oče je sam doma in ima 97 let. Danes je morda najbolj srečna oseba na svetu, da sem spet pri njem. Zelo sem ponosen tudi na dekleta, ki so prvič v sezoni zmagale. To je najvažnejše, saj so on glavne protagonistke," je še sklenil.

Kdo ga bo zamenjal, za zdaj še ni jasno, a glede na to, da novega trenerja začeli iskati že v nedeljo, bo najbrž Jerončičev naslednik hitro znan.

Preberite še:

Formis, Weiping Su, Peijia Li
Sportal Velike spremembe pri Formisu
Zoran Jerončič
Sportal Nov velik izziv za Zorana Jerončiča

 

Ne spreglejte