Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 2. 2019,
22.46

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Liga MEVZA Calcit Volley

Sreda, 6. 2. 2019, 22.46

5 let, 2 meseca

Liga MEVZA, moški

Neverjetno: Zagrebčani Kamniku podelili kar 26. blokov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Andrej Štembergar Zupan Calcit Volleyball | Andrej Štembergar Zupan je bil najboljši pri Kamniku. | Foto Klemen Brumec

Andrej Štembergar Zupan je bil najboljši pri Kamniku.

Foto: Klemen Brumec

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 10. kroga srednjeevropske lige doma izgubili proti Mladosti Zagreb z 1:3 (22, -21, -20, -21).

V prvem delu tekmovanja so Zagrebčani v začetku novembra premagali Kamničane, ki so si minuli petek s točko v Zwettlu praktično že zagotovili nastop na zaključnem turnirju, ne pa še tudi tretjega mesta, s katerim bi se v polfinalu izognili ACH Volleyju. Tudi zato je bila nocojšnja tekma za varovance Aleša Hribarja toliko pomembnejša, vendar se ni končala ravno po njihovih željah.

Prvi niz se za domače ni začel dobro, hitro so zaostajali z 2:7, vendar vodstvo gostov ni trajalo dolgo. Po polminutnem odmoru so se Kamničani vrnili v igro in izid na osmi točki izenačili. Do izida 21:21 sta se ekipi menjavali v vodstvu, Zagrebčani so se predvsem izkazali v bloku, toda v končnici bili bolj zbrani kamniški odbojkarji, ki so preko Andreja Štembergar Zupana izkoristili že prvo zaključno žogo.

Luka Lazar je blestel s servisi na začetku drugega niza, z asom je poskrbel za 8:4. Tokrat so bili Zagrebčani tisti, ki so se po polminutnem odmoru vrnili v igro. Tudi menjave domačih niso prinesle preobrata. Gostje so izkoristili nezbranosti v domači ekipi in prišli do petih točk prednosti.

Calcit Volley: Pereira, Hribar, Golob, Jereb 1, Podobnik 2, Ratek 2, Vidmar 8, Kvas, Babkov 13, Lakner 7, Kotnik 6, Štembergar Zupan 17, Ivković 2, Lazar 4.

Mladost Zagreb: Đirlić, Sabljak 13, Radoš, Nikačević 19, Mitrašinović, Bakonji, Sedlaček 25, Šarčević, Mišura, Jurić, Prlić 6, Marelić 1, Krnić 4, Dukić 9

.

Boljšo igro so zagrebški odbojkarji prikazali tudi na začetku tretjega niza. Povedli so s 4:0 in šele po polminutnem odmoru je Podobnik dosegel prvo kamniško točko v četrtem nizu. Po dveh lastnih napakah gostov so Kamničani v tretjem nizu prvič povedli (9:8), z odličnim servisom pa je Štembergar Zupan poskrbel za domače vodstvo s 16:13, ki se je s tremi zaporednimi točkami gostov hitro stopilo. Niz se je končal podobno, kot se je začel, s tremi zaporednimi točkami Zagrebčanov.

Domači so v četrtem nizu po zaslugi boljšega servisa povedli s 6:3, vendar so Zagrebčani po njihovi lastni napaki prvič v tem nizu prišli do vodstva (13:12). Z boljšo igro v bloku so si gostje pred vstopom v končnico niza priigrali štiri točke prednosti (20:16), toda z dvema zaporednima blokoma, tokrat Kamničanov, so vodili le še z 20:19. A do preobrata ni prišlo, tekma pa se je končala s 26. blokom Zagrebčanov. Od tega kar deset Marko Sedlaček.

Lestvica:

1. ACH Volley 8 tekem  - 21 točk
2. Posojilnica Dob 9 - 19 
3. Calcit Volley 10 - 13
4. Waldviertel 9 - 11
-------------------
5. Mladost Zagreb 8 - 9
6. Kazincbarcika 10 - 8

Ne spreglejte