Velikanski prestop Dejana Vinčića

Slovenski odbojkar Dejan Vinčić je po neslavnem slovesu od ruske ekipe Jenisej, kot je obljubil, že našel nov izziv. In to kakšen. Prvi slovenski podajalec je okrepil Halkbank, aktualnega turškega prvaka. 

Dejana Vinčića bo pri Halkbanku vodil sloviti srbski trener Slobodan Kovač, ki je nazadnje treniral Perugio.

Dejana Vinčića bo pri Halkbanku vodil sloviti srbski trener Slobodan Kovač, ki je nazadnje treniral Perugio. Foto: Vid Ponikvar

Vinčić, ki je pod vodstvom nekdanjega slovenskega selektorja Andree Gianija spet začel igrati na najvišji ravni, je pred sezono okrepil ruski Jenisej, kjer pa ni ravno užival. Po slabih rezultatih so se po pol leta sporazumno razšli, če sploh lahko tako rečemo, saj je bilo nekaj slabe volje na eni in na drugi strani.

Placija zamenjal Kovač

Vinko ni dolgo čakal na novega delodajalca. To bo turški prvak Halkbank, ki pa mu v tej sezoni ne gre. Vodstvo kluba se je odločilo, da prevetri vrste, in se med novoletnim premorom zahvalilo trenerju Camillu Placiju. Na njegovo mesto so postavili odličnega srbskega trenerja Slobodana Kovača.

Del prevetritve je tudi slovenski reprezentant, ki bo ob Belorusu Olegu Ahremu, Nizozemcu Dicku Kooyju, Brazilcu Luizu Felipeju Fontelesu in Srbu Ivanu Miljkoviću še peti tujec.

Še četrti Slovenec v Turčiji

Vinčić se bo v Turčiji, kjer je igral že v sezoni 2013/14, pridružil Alenu Pajenku in Alenu Šketu, ki navdušujeta v vrstah Fenerbahčeja, in Gregorju Ropretu, ki igra za ekipo Afyon Belediyespor Yüntaş.

Ravno istanbulski velikan je pred prazničnim premorom Halkbanku zadal že peti poraz v sezoni. Poleg tega ima turški prvak šest zmag, trenutno pa zaseda šele osmo mesto.

Prepričljivo v turškem prvenstvu vodi Ziraat Bankasi, "slovenski" Fenerbahče pa z osmimi zmagami in tremi porazi zaseda četrto mesto, Ropretov Yüntas pa je 10.

Je Dejan Vinčić najboljši slovenski podajalec?

  • Da. 86,31%
  • Ne. 13,69%

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • enivetok / 03.01.2017. ob 17:14

    pravi butalci tile rusi

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno