Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 12. 2023,
21.09

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

pokal CEV Nova KBM Branik

Četrtek, 7. 12. 2023, 21.09

4 mesece, 3 tedne

pokal Cev, osmina finala, povratna tekma

Pred odhodom ostale brez prvega trenerja, nato v Švici končale evropsko pot

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Nova KBM Branik | Mariborčanke so tudi na povratni tekmi pokala CEV izgubile s švicarskimi tekmicami in končale evropsko pot. | Foto CEV

Mariborčanke so tudi na povratni tekmi pokala CEV izgubile s švicarskimi tekmicami in končale evropsko pot.

Foto: CEV

 Odbojkarice Nove KBM Branik so izpadle v osmini finala pokala Cev, potem ko so izgubile tudi povratno tekmo proti švicarski ekipi Viteos Neuchatel. Po porazu z 1:3 v Mariboru so Mariborčanke, ki so pred odhodom ostale brez trenerja Tilna Kozamernika, tokrat izgubile z 2:3 (-17, -12, 21, 16, -10).

Nova KBM Branik
Sportal Mariborčanke evropsko pot začele s porazom

Slovenska odbojka z izjemo lige prvakov in prvakinj, kjer posebne vloge nima, ostaja brez predstavnikov v preostalih evropskih tekmovanjih. Kot zadnje so svojo evropsko pot končale odbojkarice Nove KBM Branika, ki proti mednarodno obarvanim Švicarkam, te so s 3:1 dobile že prvo tekmo, na povratnem obračunu niso imele nobene možnosti, da bi se jim konkretno oddolžile za poraz v Mariboru. Čeprav je bil izid tesen, pa ne kaže realnega stanja, saj so gostiteljice napredovale že po dveh nizih, nato pa nadaljevale brez svojih najboljših igralk.

Tekma je imela svojo uverturo že pred odhodom, saj se je vodstvo mariborskega kluba sporazumno razšlo s trenerjem Tilnom Kozamernikom. Ekipo je v Švico začasno odpeljal njegov pomočnik Žiga Kos, ki pa je očitno ni mogel dovolj pripraviti oziroma motivirati, da bi lahko računale na ugodnejši rezultat.

 

Švicarska ekipa, v kateri imajo glavno besedo Američanke, je od samega začetka nadzorovala položaj na igrišču, tekmice niti v enem trenutku niso pokazale, da bi lahko bile, ko je bilo pomembno, nevarne. Iza Mlakar, najboljša napadalka ekipe, v prvem nizu ni dosegla niti točke, v drugem le dve, njena uspešnost v napadu je bila v teh dveh nizih le 11-odstotna.

Nasploh je napad tisti element, ki je kazal na veliko razliko med ekipama, domače so bile učinkovite, gostje še zdaleč ne. Se pa je položaj na igrišču spremenil v tretjem nizu, potem ko je bilo že znano, kdo bo napredoval.

Domači trener je s klopi potegnil rezervno postavo, s tem pa ponudil možnost Slovenkam. Te so jo kljub slabemu začetku sredi niza začele izkoriščati, tako da so niz dobile in nato še četrtega. Petega pa so spet izgubile, čeprav se pri domačih najboljše igralke niso vrnile na igrišče.

Pokal Cev, osmina finala, povratna tekma:

Četrtek, 7. december
NUC Volleyball : Nova KBM Branik 3:2 (17, 12, -21, -16, 10) /3:1/

Športna dvorana Riveraine, gledalcev 1310, sodnika: Popović (Srbija), Abulut (Turčija).
* Viteos Neuchatel: Delley, Haynes 3 (1 as), Petitat 5 (1 as, 1 blok), Camelique 10 (2 asa, 1 blok), Pierret 1, Gross 9 (3 ase, 2 bloka), Branca 15 (1 as, 5 blokov), Trösch 1, Scrucca 7 (2 asa, 1 blok), De Micheli 3 (2 bloka), Scambray 11 (1 as, 3 bloke), Grubbs 9 (1 as, 1 blok), Chappatte, Lengweiler.
* Nova KBM Branik: Mlakar 8 (2 asa, 1 blok), K. Milošič 2, Šalamun, Štampar 7 (4 ase), Ulrih, Lekše 11 (2 bloka), Senekovič, Cikač, Farkaš, Ramić 2, N. Milošič 11 (6 blokov), Potokar 4 (1 blok), Tišma 4 (1 as, 2 bloka).

//rezultat prve tekme

Maša Pucelj, Calcit Volley
Sportal Kamničankam prepričljivo slovenski derbi
Ne spreglejte