Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 2. 2023,
22.26

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Salonit Anhovo ACH Volley OK Črnuče OK Merkur Maribor Calcit Volley 1 DOL

Sobota, 18. 2. 2023, 22.26

1 leto, 1 mesec

1. DOL za moške, 19. krog

ACH Volley Mariborčanom oddal le en niz, Kamnik s 3:0 odpravil Panvito

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Odbojkarska liga prvakov: ACH Volley - Ziraat Bank | ACH Volley tudi po derbiju z Mariborčani ostaja brez praske. | Foto Grega Valančič/Sportida

ACH Volley tudi po derbiju z Mariborčani ostaja brez praske.

Foto: Grega Valančič/Sportida

V derbiju 19. kroga državnega odbojkarskega prvenstva za moške je ACH Volley v Ljubljani gostil tretji OK Merkur Maribor in ga premagal s 3:1 v nizih. Ljubljančani ostajajo neporaženi. Tudi v Kamniku je bilo zanimivo, drugouvrščena ekipa prvenstva je namreč gostila četrte Prekmurce in vlogo favorita potrdila z zmago s 3:0. Salonit je doma priznal premoč Triglavu (1:3), ki si je tako že zagotovil obstanek, veliko bolj napet pa je bil derbi začelja v Črnučah, kjer bo gostoval Fužinar. Ta je zmagal s 3:2 in se odlepil z dna prvenstvene lestvice. Zdaj so tam Črnučani.

Calcit Volley, OK Merkur Maribor, liga MEVZA
Sportal Kamničani na povratni tekmi do finalne pokalne vstopnice
Modena : ACH Volley, pokal CEV
Sportal Zvezdniška Modena ACH Volleyju zaprla vrata Evrope

Dvoboj med Salonitom in Hišo na kolesih je odločal o tem, kdo bo prvi priplaval v varne vode. Salonit ga je začel slabo, gladko izgubil prvi niz, bil tudi v drugem brez pravih možnosti, nato pa le dobil nekaj upanja, znižal zaostanek, toda četrti niz spet izgubil in ostaja v nevarnem območju, teoretično ga lahko prehitita tako Fužinar kot Črnuče.

Ta sta se v Ljubljani borila za trenutno predzadnje mesto. Dvoboj so bolje začeli Korošci, nato so z 2:1 povedli domači, ki so tudi v prvem delu četrtega niza vodili za štiri točke (15:11), nato je prišlo do preobrata. Z dobrimi servisi Uroša Erpiča in Jureta Kasnika so gosti povedli z 20:17, prednost pa zadržali do konca niza, boljši pa so bili tudi v "tie breaku". Pri gostih je 22 točk dosegel Vasja Plesec, 26 točk Jake Seška pa domačim ni zadostovalo več kot za točko.

Panvita je bila v Kamniku le bleda senca ekipe z začetka prvenstva. S servisi ni izvajala praktično nobenegapritiska, tako da se Kamničanom ni poznala odsotnost reprezentančnega sprejemalca Jana Klobučarja. Prav tako je šepala obramba Prekmurcev, rešetal jo je predvsem Nik Mujanović, ki je bil 27 točkami najučinkovitejši igralec tekme.

Najbolj kakovostno odbojko so v tem krogu pričakovano pokazali igralci ACH Volleyja in Merkur Maribora. V prvih treh medsebojnih tekmah Mariborčani proti prvakom niso osvojili niti niza, a znano je, da močno napredujejo in to je pokazala tudi tokratna tekma. Varovanci Sebastijana Škorca so bili povsem enakovredni tekmeci, osvojili niz, lahko pa bi še kakšnega.

Že na samem začetku so pokazali, da v Ljubljano niso prišli le na pustni izlet. Po dobrih servisih Mihe Finka so povedli s 4:0, nato pa bili v vodstvu vse do izida 18:19. A končnica je pripadla izkušenejšim gostiteljem. Podobno je potekal tretji niz, le da v njem gosti niso zapravili vodstva, čeprav je bilo spet videti, da ga bodo. Ob koncu so zapravili dve zaključni žogi, Rok Bračko pa je z blokom vendarle poskrbel za izenačenje.

Toda v nadaljevanju so prvaki vendarle postavili reči na svoje mesto. Tretji niz so dobili zanesljivo, v četrtem pa so se spet mučili, gosti so v končnici vnovič zapravili dve zaključni žogi, niz pa se je po točki Filipa Šestana končal z izidom 29:27.

Mariborčani so odlično servirali, izkazali so se z 12 asi, štiri je prispeval Bračko. Isto število neubranljivih servisov je na drugi strani dosegel Matej Kök, s 25 točkami pa je bil najučinkovitejši igralec tekme Nikola Gjorgiev.

1. DOL za moške, 19. krog

Sobota, 18. februar

Lestvica:

Preberite še:

Nova KBM Branik
Sportal Gostiteljicam derbi v Mariboru, nova zanesljiva zmaga Kamničank
Calcit Volley, OK Merkur Maribor, liga MEVZA
Sportal Derbi v Mariboru odločen po petih nizih, pomembna zmaga Salonita
Ne spreglejte