Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 2. 2023,
20.46

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05
GEN-I Volley Nova KBM Branik Calcit Volley 1 DOL

Natisni članek

Sobota, 18. 2. 2023, 20.46

1 leto, 5 mesecev

1. DOL za ženske, 19. krog

Gostiteljicam derbi v Mariboru, nova zanesljiva zmaga Kamničank

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05
Nova KBM Branik | Mariborčanke so dobile derbi kroga. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Mariborčanke so dobile derbi kroga.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kamničanke so v 19. krogu državnega prvenstva zabeležile še 19. zmago z zanesljivo zmago s 3:0 v nizih proti članicam Formisa. Derbi kroga se je odvil v Mariboru, kjer so druge Bankirke s 3:1 v nizih premagale tretjo ekipo tekmovanja GEN-I Volley. Za pomembno zmago so se pomerile sosede na lestvici, Grosupeljčanke in Ankarančanke, zmage s 3:1 pa so se veselile slednje. Zadnje Krimovke pa so morale z 0:3 priznati premoč Šempetrankam.

Pokal CEV: Nova KBM Branika - Pölkky Kuusamo
Sportal Bankirke zanesljivo prek Krimovk
Calcit Volley Tenerife
Sportal Kamničanke najboljše po rednem delu Mevze, sledi slovenski polfinale

Vodilni ekipi ženskega odbojkarskega državnega prvenstva Calcit Volley in Nova KBM Branik sta z mislimi že pri seriji treh medsebojnih tekem, zaostali prvenstveni in dveh polfinalnih srednjeevropske lige, pred tem pa sta se uspešno opravili svojo nalogo v 19. krogu. Kamničanke so s 3:0 premagale Formis, Mariborčanke pa s 3:1 Gen-I Volley.

Po pričakovanju so imele nekoliko težje delo bankirke, ki pa so bile na derbiju proti tretjeuvrščenim Novogoričankam precej boljše tekmice. Nekaj težav so imele v tretjem nizu, ki so ga izgubile, da bi se to lahko zgodilo je sicer napovedoval že drugi, v katerem so pred samo končnico gostje skoraj izničile visok zaostanek, a po izidu 21:23 izgubili dve točki, niz je z blokom končala Lorena Lorber Fijok. S 27 točkami se je v zmagovalni vrsti najbolj izkazala Iza Mlakar.

Formis Calcitu, ki spet ni igral z vsemi najboljšimi, ni zagrozil niti v enem trenutku. Za boljši odpor bi morale bolje sprejemati servise, predvsem sta jim težave z začetnimi udarci povzročali Sara Hutinski in Adriana Vukojević, ki sta skupno dosegli tudi pet asov (3+2).

Sip Šempeter se z izjemo drugega niza, v katerem je zaostajal z 21:22, pri zaostanku 23:24 pa se izenačenju izognil z blokom Maje Lebič, proti Krimu ni posebej mučil. Nekaj več dela je v Grosupljem imel Ankaran, z 28:30 je izgubil prvi niz, nato pa dobil naslednje tri.

1. DOL, ženske, 19. krog

Sobota, 18. februar

Lestvica:

Preberite še:

Calcit Volley
Sportal Zmage vodilnih ekip, še najbolj so se mučile igralke Calcita
Calcit Volley, OK Merkur Maribor, liga MEVZA
Sportal Kamničani na povratni tekmi do finalne pokalne vstopnice
Ne spreglejte