Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 4. 2013,
19.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zlatko Dedić Mišo Brečko Dominic Maroh

Nedelja, 14. 4. 2013, 19.32

8 let

Zlatko Dedić prvič letos v polno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Bochuma so si z zmago v Cottbusu povečali možnosti za obstanek v drugoligaški druščini. Končni rezultat z 2:0 je v sodnikovem podaljšku postavil Zlatko Dedić in dosegel prvi letošnji gol.

Bochum je krvavo potreboval točke in si jih na gostovanju pri klubu, ki ga je pred leti v elitni bundesligi vodil Bojan Prašnikar, tudi priigral. Zmagal je z 2:0, drugi in končni žebelj v krsto Energieja pa je zabil 28-letni Primorec Zlatko Dedić. Slovenski reprezentančni napadalec, ki je imel v tem letu kar nekaj zdravstvenih težav (poškodba mišice), je tako dokazal, da še ni pozabil na zadetke. Dosegel je prvega v tem koledarskem letu (v šestem letošnjem nastopu za klub) in petega v sezoni, Bochum pa se je povzpel na 15. mesto, ki zagotavlja miren obstanek. Tako je novopečeni trener Bochuma Peter Neururer (klub je že vodil v obdobju 2001-05) dosegel prvi uspeh, po katerem se lažje diha.

Köln korak bližje tretjemu mestu

V drugi nemški ligi je že bolj ali manj jasno, da bosta napredovala berlinska Hertha in Eintracht Braunschweig, ki se tako po dolgih letih vrača na veliki nemški oder. V sedemdesetih letih minulega stoletja je bil njegov član tudi Danilo Popivoda. Hertha ima 63, Eintracht pa 61 točk. Ker jih je najbližji zasledovalec, Köln, zbral 49, do konca prvenstva pa je le še pet krogov, bi se moral zgoditi čudež, če vodilna drugoligaša ne bi napredovala v bundesligo.

Dobro kaže tudi ''kozličkom'', ki so v nedeljo doma stežka strli odpor Aalna. Bilo je 1:0, zmagoviti zadetek pa je padel v drugi minuti sodnikovega podaljška. Mišo Brečko in Dominic Maroh sta odigrala vso tekmo, kapetan Kölna pa je v zaključku dvoboja prejel še rumeni karton. Tretjeuvrščeni drugoligaški klub čakajo dodatne kvalifikacije za vstop v bundesligo.

Ne spreglejte