Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
12. 9. 2015,
10.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Miha Zajc NK Olimpija NK Olimpija Marijan Pušnik Nik Kapun

Sobota, 12. 9. 2015, 10.42

8 let

Zlati rezervist Olimpije, ki je dočakal prvi gol

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V tej sezoni pri Olimpiji na igrišče večinoma prihaja s klopi in kot po pravilu vedno navduši. Zdaj je Miha Zajc dočakal tudi prvi gol sezone oziroma kar dva.

Brez dvoma najboljši posameznik petkove zmage Olimpije v Novem mestu, že sedme zaporedne prvenstvene, s katero so Ljubljančani vsaj za en dan skočili na vrh lestvice, je bil 21-letni nogometaš iz Šempetra pri Gorici. Majhnega kraja, ki je slovenskemu nogometu dal že nekaj odličnih nogometašev, med drugim tudi Tima Matavža in Etiena Velikonjo. Pa čeprav je tekmo začel na klopi. Toda ko je ob polčasu, pri izidu 0:0, prišel na igrišče, se je vse spremenilo. Olimpija je začela zadevati.

Najprej Ezekiel Henty, potem še nogometaš s številko šest na hrbtu, ki je za vodstvo Olimpije z 2:0 zadel po lepi akciji in s prefinjenim strelom ukanil nasprotnikovega vratarja, potem pa tik pred koncem postavil končni izid 3:1, ko je zadel po strelu od daleč, sta poskrbela, da so Ljubljančani skočili na vrh lestvice.

"Prišel sem s klopi in bil bolj svež od preostalih igralcev, to je dejstvo. Pri prvem golu sem unovčil sijajno podajo Andraža Šporarja, pri drugem sem streljal od daleč in zadel. Zelo sem vesel," je po tekmi skromno razlagal Miha Zajc, ki je dočakal prva zadetka v novi sezoni.

Včasih so težko prišli do ene, tokrat so osvojili kar tri

"S tem, da nisem zadel, se nisem obremenjeval. Najpomembneje je, da ekipa zmaguje. Ko je tako, je le vprašanje časa, kdo in kako bo zadel. Vzdušje v ekipi je res dobro, vse je v najlepšem redu. Še naprej moramo biti optimisti, iti iz tekme v tekmo in narediti vse, da nadaljujemo pozitivno serijo," je pristavil nekdanji nogometaš Celja, ljubljanskega Brava, Interblocka in Bilj, ki se je gostovanja v Novem mestu, Olimpija jih je od zadnjih šestih medsebojnih tekem s Krko kar pet izgubila, potihoma bal.

"Da, gre za neprijetno gostovanje. V Novem mestu je vedno težko priti tudi do točke, danes smo osvojili kar tri. Fantje smo pokazali, da smo zelo motivirani, in zasluženo smo prišli do zmage, čeprav ni bilo lahko," je še povedal prefinjeni vezist, ki ga trener Olimpije Marijan Pušnik v tej sezoni na igrišče večinoma pošilja s klopi. Le trikrat je bil v začetni enajsterici, a so v njegovi statistiki kljub temu kar štiri podaje in po novem tudi dva gola.

Konkurenca je dobrodošla, pomembna je le Olimpija

"S tem se ne obremenjujem. Trener dela tako, kot misli, da je najbolje. Res je, da v zadnjem obdobju nisem bil v začetni postavi, a nič zato. Še naprej se bom trudil, da bom čim boljši, in se dokazoval. Danes sem pokazal, da lahko pomagam ekipi. Najpomembneje pa je, da je Olimpija osvojila tri točke in zmagala," se je polemik v slogu velikega profesionalca otepal mladi Zajc, ki si igralni čas deli z vrstnikom Nikom Kapunom.

"V ekipi je veliko kakovostnih igralcev, konkurenca je na vseh igralnih mestih res velika, kar je samo dobro, saj smo zato prisiljeni, da na vsakem treningu in tekmi dajemo vse od sebe," je odgovoril.

Ljubljana je to potrebovala

Za konec je nekaj besed namenil še nogometni evforiji, ki vse bolj zajema Ljubljano. "Navijačev Olimpije je vse več. Upam, da jih bo na naši naslednji tekmi v Stožicah še več, kot jih je bilo na zadnji. Še pred tem bomo gostovali v Novi Gorici, kjer bomo poskušali zmagati in poskušali skočiti na vrh lestvice oziroma se tam utrditi. Tudi po ljubljanskih ulicah se vse več govori o nogometu in Olimpiji. Igramo dober nogomet, imamo rezultate, Ljubljana je to potrebovala," je navdušeno razlagal, a takrat, ko smo omenili naslov – nanj Ljubljančani čakajo že dve desetletji – zastal.

"Počasi. Odigrali smo šele devet tekem. Pred nami jih je še ogromno. Preveč, da bi se lahko pogovarjali o naslovu," je pogovor sklenil primorski nogometni as, ki je član Olimpije že tri leta, a so ga vmes posodili drugam.

Ne spreglejte