Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
4. 12. 2012,
23.54

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zenit Malaga Anderlecht

Torek, 4. 12. 2012, 23.54

4 leta, 1 mesec

Zenit dobil dirko za tolažilno Evropo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Zenita so z zmago na San Siru uresničili cilj. Na roko jim je šel tudi rezultat iz Malage, kjer je Anderlecht navkljub boljši igri izvlekel le remi. Milan je napredoval brez domače zmage.

Milan : Zenit 0:1 (0:1)

Ruski prvak se je v ligi prvakov prebudil prepozno. Milanu je v gosteh vrnil milo za drago za poraz v St. Peterburgu, je pa Allegrijeva četa tokrat nastopila v zdesetkani postavi, saj je italijanski velikan nekoliko varčeval moči za prvenstveno gostovanje pri Birsovem Torinu. Ne pozabimo, za Interjem, ki lahko na tretjem mestu še računa na kvalifikacije za ligo prvakov, zaostaja kar deset točk. Da je Milan vstopil v tekmo motiviran, je poskrbel predvsem trener, ki je želel, da zmagoviti niz podaljša na štiri tekme. Gostitelji so imeli manjšo terensko premoč, več poizkušali s streli, Zenit pa je bil bolj konkreten. V 33. minuti je prvo večjo priložnost izkoristil 29-letni Portugalec Danny. Zaradi poškodbe je letos počival kar sedem mesecev. Ni nastopil tudi na Euru 2012, zdaj pa je Zenitu priigral pomembno zmago za ''napredovanje'' v 1/16 finala lige Europa. Milan se je trudil v drugem delu izenačiti, a so bili Kevin-Prince Boateng, Bojan Krkić, Robinho in Stephan El Shaarawy premalo zbrani. V sodnikovem podaljšku je bila Milanova obramba tako razvejana, da bi Rusi skoraj našli pot do višje prednosti, a se je izkazal Christian Abbiati. Končalo se je s sladko zmago Zenita, ki ga vodi Italijan Luciano Spalletti. Slednji je v 79. minuti zameril Hulku nespodobno obnašanje ob menjavi. O tem bo zagotovo še govora.

Malaga : Anderlecht 2:2 (1:0)

Bruseljčani so na štadion Romareda prispeli z namenom, da se predstavijo v dobri luči in Špancem vrnejo za visok poraz v Belgiji. Od prve minute so bili boljši tekmeci na igrišču, saj so vedeli, da bi jih na tretje mesto prestavila le zmaga, pa še ta bi morala biti višja od tiste Zenita v Milanu. Prvo priložnost na tekmi je z glavo zastreljal Dieudonne Mbofani. Bolje rečeno, odlično je reagiral vratar Carlos Idriss Kameni in dobil afriški dvoboj. Ko je novo priložnost za razigrane goste zapravil še Massimo Bruno, je sledilo nenapisano nogometno pravilo. Na drugi strani je Sebastian Fernandez našel Dudo, ki je natančno streljal z 18 metrov in lepo zatresel mrežo Anderlechta. Rezultat je hitro izenačil Srb Milan Jovanović. In to na prekrasen način, saj je mojstrsko spodkopal žogo. Malaga se je vedno težje upirala gostom, ki bi lahko prek Jovanovića tudi povedli, a je strel Srba zaustavila vratnica. In spet je sledila kazen. Duda je bil razpoložen kot že dolgo ne. Pred tem 32-letni Portugalec sploh ni zadel v polno v ligi prvakov, zdaj je lepo izkoristil podajo Argentinca Buonanotteja. Nato je spet sledil povečan promet v kazenskem prostoru Malage. Kameni je spravljal ob živce Jovanovića, pri strelu napadalca iz DR Konga, Mbokanija, pa je bil v 90. minuti brez možnosti. V sodnikovem podaljšku je Kameni vendarle preprečil, da bi Anderlecht osvojil vse tri ''pirove'' točke.

Ne spreglejte