Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
19. 8. 2012,
19.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Darko Milanič Marcos Tavares Sammir

Nedelja, 19. 8. 2012, 19.37

8 let

Zdaj pa na tekmo življenja, nad Dinamo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Maribor je z odliko opravil zadnjo nalogo pred prvim odločilnim evropskim obračunom v boju za ligo prvakov, tekmi z Dinamom. Po zmagi nad Domžalami so misli slovenskih prvakov usmerjene le v Zagreb.

Do tekme z Domžalami, ki so jo Mariborčani sicer dobili s težavami, a vseeno prišli do zmage z 2:1, v taboru prvakov niso želeli preveč razglabljati o tekmi z Zagrebčani, zdaj je jasno, da so njihove misli usmerjene le v prvo tekmo z Dinamom, ki se vse bolj bliža. Navijači so o sredi in gostovanju v Maksimirju, to je verjetno dejstvo, razmišljali že prej. Maribor je v soboto vknjižil še deveto zmago v tej sezoni v dvanajsti tekmi. Poraza kljub številnim tekmam v Evropi, prvenstvu in tudi superpokalu sploh še ne pozna. Seveda bi bilo lepo, da bi tako ostalo tudi po sredinem večeru. Mariborčani verjamejo, da jim lahko uspe. Da se je takoj po zadnjem sodnikovem žvižgu tekme proti Domžalam v Ljudskem vrtu v glave vseh v klubu naselil zgolj in samo hrvaški prvak, je jasno že po prvih besedah, s katerimi je po novi prvenstveni zmagi postregel trener najboljšega slovenskega kluba.

''Zmaga je dobrodošla za samozavest pred tekmo z Dinamom v Zagrebu, ki bo seveda zelo zahtevna,'' je takoj po tekmi z Domžalami povedal Darko Milanič. ''Pred nami je naloga kariere. Za fante, za mene in vse, ki delajo v klubu. Čutimo, da nas čaka nekaj posebnega. Tudi navijači in vsi, ki so okoli kluba, so pripravljeni na ti dve tekmi. Naredili bomo vse, da se pokažemo v dobri luči in izpolnimo želeni cilj,'' je še povedal trener Maribora in dodal: ''V sredo nas v Zagrebu čaka zelo kakovosten nasprotnik, ki s kombinacijo mladih in izkušenih igralcev zelo dobro menja ritem igre. Pozorni bomo morali biti na njihovo kakovost, ki je na trenutke na evropski ravni. Prav zato nas že od tega trenutka naprej čaka razgovor s fanti in treningi, s katerimi se bomo skušali kar čim bolje pripraviti na sredino tekmo v Zagrebu.''

Ne spreglejte