Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
9. 3. 2014,
9.41

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Zavrč NK Triglav Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 9. 3. 2014, 9.41

7 let, 11 mesecev

Zavrč čez nekaj ur le še za Mariborom?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zavrč pred dvobojem v Kranju velja za favorita. Gostuje pri zadnjeuvrščenem Triglavu, ki pa ga je Krka z zmago v Ljubljani spravila v nelagoden položaj, saj mu je ušla za pet točk.

Kranjčani bodo morali v uvodni tekmi spomladanskega dela prvoligaško kožo reševati proti največjemu presenečenju jesenskega dela, ki je lačno novih podvigov. Ekipa iz rekordno majhnega zaselka, obogatena s številčno hrvaško kolonijo, na Gorenjsko prihaja po drugo mesto. Če bo danes upravičila vlogo favorita, se bo na lestvici vodilnemu Mariboru približala le še na tri točke zaostanka, hkrati pa povišala prednost pred Koprom, Gorico in Rudarjem, ki jih tudi zanimajo mesta pri vrhu.

Zavrč je tako od drugega mesta oddaljen le 90 minut, a se bo moral za zmago pošteno potruditi, saj so gostitelji izjemno motivirani. "Treba je biti tečen in napadalen kot ose. Nikomur ne bomo prepustili niti centimetra prostora na zelenici, saj se zavedamo, da nas lahko v takem primeru tekmec hitro kaznuje," napoveduje Luka Majcen, napadalec, ki bo skušal poskrbeti za zadetke, s katerimi se bodo gorenjski orli na lestvici skušali približati predzadnji Krki.

Trenevski ne sprejema vloge favorita, Brkić verjame v zmago

Prihaja Zavrč, ki je v jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije dvakrat premagal Kranjčane. Prihajajo tudi zvesti navijači, ki z avtobusi spremljajo Zavrčane na vsakem gostovanju. Zdaj Triglav vodi Siniša Brkić, kar bo nova izkušnja za Viktorja Trenevskega, stratega Zavrča, ki pa zaradi nepridobljene licence v klubu nosi uradni naziv pomočnika trenerja. "Ne bi rad sprejel vloge favorita, saj je Triglav na čelu s Sinišo Brkičem odlična ekipa. Šlo bo za prvo tekmo, nasprotnik, ki je zelo tekmovalno nastrojen, prav tako veliko pričakuje," opozarja Makedonec, ki zaradi kazni ne bo računal na Josipa Golubarja, zaradi poškodbe pa bo odsoten Sandi Čeh.

Domači trener je na drugi strani optimist. "Premagali smo Maribor, zakaj ne bi še Zavrča? Mi Zavrč dobro poznamo, oni pa nas ne tako dobro, saj smo popolnoma drugačna ekipa od takrat, ko smo se zadnjič srečali, vidi priložnost Brkić, ki je kmalu po tem, ko se je vrnil na kranjsko klop, presenetil z zmago v Ljudskem vrtu.

Po sobotnih presenečenjih, ko je Maribor doma ostal brez zmage v derbiju kroga, Olimpija pa pred praznimi Stožicami celo brez točke, ne bi nikogar presenetilo, če bi danes dobil po prstih še Zavrč. Če pa bo obveljalo pri tistem, kar se je dogajalo jeseni, se bo završka pravljica nadaljevala, Maribor pa bo spoznal novega najtesnejšega zasledovalca.

Današnji dvoboj si lahko brezplačno ogledajo predstavnice nežnejšega spola ter vsi, ki imajo gasilsko izkaznico. Sodil bo Matej Jug.

Ne spreglejte