Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
19. 4. 2012,
19.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dare Vršič

Četrtek, 19. 4. 2012, 19.33

8 let

Z novimi dresi do Brazilije

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po gostujočih so slovenski nogometni reprezentanti dobili še nove domače drese, v katerih bodo naskakovali nastop na svetovnem prvenstvu 2014 v Braziliji. Predstavili so jih v Ljubljani.

Konec februarja, pred prijateljsko tekmo s Škotsko v Kopru, je Nogometna zveza Slovenije na Obali predstavila novo gostujočo športno opravo modre barve, v kateri bo odslej igrala slovenska nogometna reprezentanca. Zdaj je bil javnosti predstavljen še domači, beli dres, na katerem je v zeleni in modri barvi na prsni strani izrisan motiv Triglava. Hlačke so prav tako bele barve, nogavice pa imajo na vrhu zeleno in modro črto. Tudi številke, izpisane na dresih, ki imajo ekološko noto in so iz recikliranega poliestra, bodo modre barve. ''Prvič se je zgodilo, da je bil dres nogometne reprezentance predstavljen pri nas, na kar smo zelo ponosni. Upam, da bo šel dobro v prodajo,'' je povedal Aleš Černe, generalni direktor Hervisa, v katerem je bil nov dres predstavljen. Da bo šel dobro v prodajo, upamo vsi. To bi verjetno pomenilo, da slovenski nogometaši dosegajo dobre rezultate. ''Drese predstavimo v enem dnevu, a pot do predstavitve je veliko bolj zahtevna. Da pridemo do končnega izdelka, potrebujemo leto in pol,'' je povedal Žiga Kmetič, direktor podjetja Nike Slovenija, ki je že nekaj časa opremljevalec nogometne izbrane vrste.

Na predstavitvi sta bila prisotna tudi reprezentant Dare Vršič, ki je nastopil v vlogi manekena, in selektor Slovenije. ''Dresi so lepi in dobri. Verjamem, da bomo v njih dosegali prave rezultate. Da nas bodo popeljali vse do Brazilije,'' je bil kratek in jedrnat zvezdnik ljubljanske Olimpije. Nekoliko bolj gostobeseden je bil Slaviša Stojanović. ''Dresi so lepi. Po predstavitvi gostujočih dresov sem prejel veliko število klicev s strani prijateljev, nekdanjih učencev, znancev in sodelavcev, ki so si želeli dobiti drese. Odziv javnosti je dober. Seznam tistih, ki bi si želeli dres, je dolg. Seznam tistih, ki bi ga radi nosili in z njim igrali v članski reprezentanci, pa je še daljši,'' je, malce v šali, malce zares dejal selektor, ki ga 26. maja čaka nova preizkušnja. Takrat se bo Slovenija v prijateljski tekmi v Innsbrucku pomerila z Grčijo, udeleženko letošnjega evropskega prvenstva v Ukrajini in na Poljskem. Povezovalca prireditve je zanimalo, ali bo Slovenija v Avstriji v vlogi gostitelja ali gosta. Bo igrala v modrih ali belih dresih? ''Moram priznati, da ne vem. Sicer pa je to nepomembno. Gostovali bomo eni in drugi. Tekmo bomo morali odigrati na najvišji možni ravni. Ne glede na to, v kakšnih barvah bomo nastopili,'' je dejal Stojanović in dodal: ''Smo v zaključnem delu priprav na tekmo proti Grčiji. Dela je ogromno. V zadnjem času vseskozi potujem, si ogledujem tekme doma in v tujini, analiziram. Je kar naporno, a to je narava posla, kar moramo vzeti v zakup. Ne glede na vse je delo selektorja tisto, ki si ga vsi želijo in ga opravljam z največjim veseljem.''

Do začetka kvalifikacij za SP 2014, v katerih se bo Slovenija za nastop na zaključnem turnirju borila z Norveško, Švico, Albanijo, Ciprom in Islandijo, bo izbrana vrsta poleg obračuna z Grčijo odigrala še prijateljsko tekmo z Romunijo, nato pa se začne zares. Če se bo Sloveniji še tretjič v zgodovini uspelo uvrstiti na SP, bo v Braziliji nastopila z novimi dresi. Naj si za konec torej vsi skupaj zaželimo, da bomo v spomladanskih mesecih leta 2014 priče novi podobni predstavitvi športne oprave slovenske reprezentance, kot smo je bili deležni tokrat.

Ne spreglejte