Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 2. 2013,
7.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ante Šimundža

Ponedeljek, 25. 2. 2013, 7.33

8 let

Z novim vodstvom in Šimundžo zavel optimizem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pri Muri bodo s tekmo proti Olimpiji nadaljevali boj za obstanek. Pozimi je prav pri Muri prišlo do največ sprememb med vsemi prvoligaši. Vrnil se je Ante Šimundža, novo je vodstvo kluba.

Potem ko je bila Mura po prvem delu prvenstva tik pred tem, da jo zapustijo praktično vsi igralci, je novi upravi z mesta predsednika uspelo premostiti Miroslava Topiča, ki je bil večkrat označen za glavnega krivca za nastali položaj. Ustanovilo se je novo vodstvo z Natašo Horvat na čelu, ki bo poskušala s pomočniki urediti tisto, kar se je vsa prejšnja leta nabiralo. To pa je seveda finančni dolg, ki naj bi po nekaterih vesteh presegal celo milijon evrov. Ob tem je mesto trenerja spet zasedel Ante Šimundža, ki je nasledil Oliverja Bogatinova. Priprave so nogometaši pod vodstvom trenerja, ki je Muro v minuli sezoni vodil do tretjega mesta, začeli s precejšnjo zamudo, saj so se medtem dogajale spremembe v vodstvu kluba. "Priprave so iz že znanih razlogov zamujale dva tedna. Tudi vremenske razmere nam niso šle na roko, saj nismo niti opravili treninga ali tekme na naravni travi. Kar se pa tičeGlede same izvedbe, je potekalo vse po načrtih razen nekaj treningov zaradi snega. Mislim, da smo opravili približno 80 odstotkov načrta, tako da bomo priprave 'potegnili' v prva dva tedna prvenstva. Ob prvem reprezentančnem premoru pa bomo poskušali nadoknaditi zamujeno," je dejal Šimundža, ki bo prvo tekmo ob povratku vrnitvi vodil proti Olimpiji.

"Vsak, ki malo zaspi, bo izpadel iz konkurence"

Pred nadaljevanjem prvenstva se je Mura nahaja na zadnjem mestu in ima štiri točke manj od najbližjih zasledovalcev, Aluminija in Rudarja. Ne glede na težave z izplačili in položaj kluba, pa je stanje v ekipo spodbudno. "Ekipa deluje pozitivno, vsi vedo, zakaj treniramo in da sta vsak trening in tekma kvalifikacijska. To pomeni, da ni počitka niti za sekundo in moramo biti pripravljeni najbolje, kar se da. Vsak, ki malo zaspi, bo izpadel iz konkurence za ekipo. Sreča je, da so nas večje poškodbe obšle in da je tu vse v redu."

Veliko je tudi novincev, predvsem prenovljen je napad, saj so odšli Dragan Jelič, Mate Eterović in tudi Nusmir Fajić. Zato pa je Muri spet najbolj na pomoč priskočil Maribor in posodil nekaj nogometašev. "Vsekakor so novinci pustili pozitiven vtis in sedaj zdaj je na njih, da dokažejo, da so igralci za Muro. Vsak ve, kaj je njegova naloga. Tudi igralci Maribora, ki so na posoji, so mentalno prisotni, kar je dobro in na njih je, da si izborijo mesto v prvi postavi, popuščanja ni za nikogar. Kar se pa tičeGlede Mure, kako bo izgledalavideti, pa lahko rečem, da bomo vsekakor izgledali videti borbeno, nepopustljivo, požrtvovalno in upali, da nam to prinese uspeh. Trenutno je kader, ki ga imamo, ta, s katerim bomo poskušali zagotoviti obstanek. Priključili bomo še kakšnega perspektivnega igralca iz mladinske šole. Samo, da se uredi birokracija in da dobijo vsi pravico nastopa," je povedal trener Mure.

Stvari naj bi se obračale na bolje

Tudi razmere v klubu naj bi se spreminjale na bolje, kar bi nogometašem in navijačem dalo še dodatno voljo. "Informacije s strani novega vodstva so pozitivne, je pa dejstvo, da se stvari ne morejo urediti čez noč. Kolikor mi je znano, se stvari obračajo na bolje in, upam, da je res tako. Potreben je čas in polna pripadnost vsakega, ki je kakorkoli povezan s klubom. Tudi s strani navijačev prihajajo pozitivne vibracije in oni so tisti, ki jih bomo še kako potrebovali v nadaljevanju prvenstva," je še povedal Šimundža.

Ne spreglejte