Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 12. 2011,
11.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Arsenal Arsene Wenger Manchester City

Nedelja, 4. 12. 2011, 11.23

8 let

Wenger: Smo vse boljši in boljši

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Postajajo vse boljši in boljši," je po osmi zmagi v sezoni povedal trener Arsenala, Arsene Wenger. Medtem Roberto Mancini opozarja, da Manchester City kljub lepi prednosti še ni prvak.

Manchester City je v 14. krogu angleške premier league prišel do 12. sezonske zmage. Norwich City so nadigrali s 5:1. Njihova prednost pred drugouvrščenim Manchester Unitedom ostaja pet točk. Njihova forma se zdi zastrašujoča, a italijanski trener Roberto Mancini opozarja, da je prvenstvo še zelo dolgo: "Ni pomembno, da smo zdaj na prvem mestu, pomembno je, da bomo na koncu sezone. Vemo, da je sezona zelo težka in zelo dolga." Vsi njihovi zasledovalci (Man United, Tottenham in Chelsea) so v soboto zabeležili visoke zmage. Chelsea je na tekmi, ki jo je Newcastle United igral v spomin na Garyja Speeda, zmagal s 3:0.

Po začetku sezone polnem pretresov je Arsenal vstal od mrtvih. Topničarji so Wigan premagali s 4:0, kar je njihova sedma zaporedna tekma brez poraza. Zabili so že 30 golov, le še Man City (48), Man United (31) in Chelsea (31) jih imajo več. "Tako v obrambi kot napadu smo igrali dobro. Smo samozavestni. Ta se je tokrat res čutila. Ekipi lahko le čestitam. Postajajo vse boljši in boljši," je svoje varovance pohvalil francoski strateg Arsene Wenger. "Vesel sem, da je zadel Gervinho. Vesel sem, da smo dali veliko golov, pa da je spet zadel Van Persie. Vem, da znajo zadeti, a za moralo ekipe je dobro, da se da veliko golov." Na lestvici Arsenal zaseda peto mesto. So dve točki za četrtim Chelseajem in 12 za vodilnim Cityjem. Wenger verjame, da bodo do konca prišli v prvo četverico, ki vodi v ligo prvakov. "Verjamem, da se bomo kvalificirali za ligo prvakov. Trenutno vse ekipe z vrha zmagujejo, tako bo odločalo, kdo bo do konca najbolj konstanten."

Ne spreglejte