Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
6. 11. 2012,
23.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Arsene Wenger Olivier Giroud

Torek, 6. 11. 2012, 23.47

8 let

Wenger: Izid 2:2 je povsem pošten

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po vodstvu z 2:0 in končnem rezultatu 2:2 v Gelsenkirchnu, so trenerja Arsenala Arsenea Wengerja premlevali mešani občutki. Na koncu niti ni bil povsem razočaran nad točko.

''Topničarji'' so po 26. minutah na Veltins-Areni že vodili z 2:0, a nepopustljivi Nemci so se niso predali in na koncu prišli do povsem zasluženega izenačenja. ''Glede na to, da smo vodili že z 2:0, je osvojena točka bolj kot ne razočaranje. Bili smo malce nesrečni pri prvem zadetku Schalkeja, ki se je zgodil v sodnikovem podaljšku prvega polčasa. Zadetek nas je povsem presekal in vplival na potek tekme,'' je potožil vezist Arsenala Mikel Arteta. ''Po zadetku smo se pomaknili nazaj, Nemci so začeli pritiskati in vodstva nam ni uspelo zadržati, na koncu se z Gelsenkrichna vračamo s točko.''

Nemški preobrat je začel Nizozemec Klaas-Jan Huntelaar, ki je ''topničarjem'' zabil tudi na Emirates, dokončal pa ga je Jefferson Farfan. Tudi po izenačujočem dogodku so imeli več od igre domačini, a do spremembe izida ni prišlo.

''Izid 2:2 je povsem pošten. Tudi, če vodiš z 2:0 še nisi zmagovalec v ligi prvakov, sploh če igraš proti nepopustljivim Nemcem. Vedel sem, da po hitrem vodstvu še ni konec tekme, zato smo vseeno lahko zadovoljni tudi s točko. Glede na to, da smo v soboto izgubili, je to že napredek,'' je po tekmi dejal Arsene Wenger, ki že gleda naprej: ''Naša naslednja naloga je zmagati domačo tekmo proti Montpellieru. Menim, da smo tega več kot sposobni.''

Kakšna je situacija po štirih odigranih krogih v skupini B? Na vrhu z 8 točkami ostaja Schalke, s točko manj mu sledi Arsenal, 6 točk ima grški Olympiakos, odpisani francoski prvak Montpellier ostaja pri eni sami. Pred koncem rednega dela nas tako čakata še dva izredno zanimiva kroga, za uvrstitev na enega izmed prvih dveh mest, ki vodita v izločilne boje imajo še tri moštva, Montpellier bo upal le na čudež in ligo Evropo.

Ne spreglejte