Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
28. 7. 2011,
13.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Dušan Kosič Dare Vršič

Četrtek, 28. 7. 2011, 13.46

8 let

Vršič se ne boji, Ranič na tribunah

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dvoboj z Austrio bo razkril, kako so se nogometaši Olimpije sposobni kosati s tekmecem, ki na mednarodnih lestvicah kotira veliko višje. Trener Dušan Kosič ne bo mogel računati na Sašo Raniča.

O utrujenosti, ki bi se zaradi zgoščenega ritma domačih in evropskih tekem lahko naselila v slačilnico Olimpije, po besedah Bobana Joviča ni ne duha ne sluha. ''Vsaj z moje strani. Tekme so zame nekaj najlepšega. Veliko boljše jih je igrati, kot pa počivati dva tedna. Nobena tekma mi ni naporna, ampak v veliko veselje,'' meni mladi reprezentant, ki čuti pred vsako tekmo enako motiviranost. Pa naj si gre za dvoboj v 1. SNL ali pa v ligi Europa. ''Ni večje razlike, le Olimpija si ne sme privoščiti slabega dne.''

Kosič: Takšna želi postati tudi Olimpija

Trener Dušan Kosič na uradnem treningu ni računal na pomoč Saše Raniča, ki bo tako preskočil uvodni dvoboj z Austrio, morda pa bo že nared za nedeljski prvenstveni dvoboj z nekdanjimi soigralci iz Nove Gorice. ''Pričakujem dobro tekmo med ekipama, ki hočeta igrati nogomet. Za dober rezultat se bomo morali res potruditi. Po pogovorih z 'Miletom' sem se prepričal, da gre za gosposki klub na zelo visoki kulturni ravni. Takšna želi postati tudi Olimpija,'' je izpovedal željo 40-letni Ljubljančan, ki za zdaj v trenerski karieri še ne pozna evropskega poraza.

Če bi nadaljeval tradicijo s Širokim Brijegom in Bohemiansom, bi doma zmagal brez prejetega zadetka, v gosteh pa remiziral. A dunajska Austria bo zagotovo trši oreh kot predhodna tekmeca, zato bo še toliko bolj prisotna previdnost, saj bi lahko bila usodna že ena napaka.

Vršič: Naj drugi tečejo

Proti Hercegovcem in Ircem se je med strelce vpisal tudi Dare Vršič, ki že komaj čaka na začetek tekme. ''To je zagotovo ena najpomembnejših v moji klubski karieri. V goste nam prihaja ugledno nogometno ime, ki ga spoštujemo, a se ga nikakor ne bojimo,'' sporoča igralec s št. 22, ki jo v sredo na druženju z novinarji pohvalil in izpostavil tudi trener Dunajčanov. Vršič je prepričan, da bi se lahko niz zmagovitih četrtkov v Ljubljani nadaljeval: "V Evropi smo dokazali, česa smo sposobni in verjamem, da bomo v četrtek z rekordnim obiskom stadiona razveselili vse Slovence. To bo spektakel, kot ga v Ljubljani - razen na košarkarskih tekmah - že dolgo ni bilo." Ker se bo Olimpija na zelenici srečala s tekmecem, ki neguje podoben slog igre, bo potrebno naloge opraviti do potankosti. "Od januarja želimo igrati in ne nabijati žoge. Naša filozofija je: naj drugi tečejo. Tisti, ki ima žogo, mora teči manj kot tisti, ki je nima. Želimo si imeti žogo v posesti kolikor je le mogoče. Tako bo tudi tokrat. Prepričan sem, da prva tekma ne bo odločilna. Odločitev o potniku v naslednji krog bo padla na Dunaju" je še dodal. V primeru ugodne popotnice bi za povratno srečanje na Dunaju vladalo izjemno zanimanje, zaradi bližine prestolnic pa bi se lahko na Dunaj podalo večje število ''zeleno-belih'' privržencev. Danes naj bi dvoboj v Stožicah spremljalo okrog tisoč navijačev Austrie, kar je le še dokaz več, da imajo Ljubljančani opravka z velikim klubom.

Ne spreglejte