Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
12. 11. 2016,
10.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

Natisni članek

Boštjan Cesar Jan Oblak Jan Oblak Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca Poljska Robert Lewandowski

Sobota, 12. 11. 2016, 10.50

6 let, 6 mesecev

Slovenija v ponedeljek v Vroclavu

Vroči poljski zvezdnik ne bo dočakal Jana Oblaka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45
Jan Oblak | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska nogometna reprezentanca bo v ponedeljek odigrala še zadnjo tekmo v letu 2016. Gostovala bo na Poljskem, na prijateljskem srečanju pa bodo priložnost dobili nekateri igralci, ki jim selektor Srečko Katanec ni namenil veliko minut. Ne bo kapetana Boštjana Cesarja in prvega vratarja Jana Oblaka.

Slovenska reprezentanca je v četrti kvalifikacijski tekmi za SP 2018 premagala Malto z 1:0. Na lestvici zaseda drugo mesto. V ponedeljek bo s Poljsko odigrala prijateljsko tekmo v Vroclavu.

V poljskem taboru je najbolj spoštovan Robert Lewandowski, prvi strelec kvalifikacij za SP 2018. Zvezdnik Bayerna spada med najboljše evropske napadalce. V prejšnji sezoni je z Bavarci v polfinalu lige prvakov naletel na madridski Atletico in izpadel.

Na Poljskem tudi brez kapetana in Trajkovskega

Robert Lewandowski spada pri nemškem prvaku med največje zvezdnike. | Foto: Reuters Robert Lewandowski spada pri nemškem prvaku med največje zvezdnike. Foto: Reuters Visoki Poljak, ki je pred selitvijo na Bavarsko blestel v dresu Borussie Dortmund, nima najlepših spominov na Jana Oblaka. V ponedeljek se mu v Vroclavu ne bo mogel maščevati, saj se je vodstvo slovenske reprezentance odločilo, da lahko vratar španskega velikana zapusti reprezentančni tabor in se vrne v Madrid.

Slovenija se bo na Poljsko odpravila tudi brez kapetana Boštjana Cesarja, ki je v petek zaigral prvič po enem mesecu. Nazadnje je zaigral v državnem dresu proti Angliji, ko si je v Stožicah poškodoval mišico. Pri Chievu nato ni dočakal priložnosti, na Malti pa je pomagal Sloveniji do pomembne zmage in novih treh točk v boju za SP 2018.

Selektor Srečko Katanec je napovedal, da bodo na Poljskem dobili priložnost predvsem igralci, ki do zdaj niso veliko igrali v državnem dresu. Manjkal bo Dejan Trajkovski, ki si je na Malti, kjer je prvič branil barve domovine, poškodoval ključnico.

Poljaki so nadigrali Romune

Poljska je v petek navdušila na gostovanju v Romuniji, kjer je udeleženca letošnjega evropskega prvenstva v Franciji premagala s kar 3:0 in zadržala vodilni položaj v skupini E.

Poljski, ki se je na Euru 2016 uvrstila med osem najboljših, kaže imenitno v boju za nastop na SP 2018 v Rusiji. | Foto: Reuters Poljski, ki se je na Euru 2016 uvrstila med osem najboljših, kaže imenitno v boju za nastop na SP 2018 v Rusiji. Foto: Reuters

Romunsko mrežo je najprej zatresel Kamil Grosicki, v izdihljajih srečanja pa je dvakrat v polno zadel še Lewandowski in potrdil zmago. Napadalec Bayerna je s sedmimi goli najboljši strelec evropskih kvalifikacij za SP 2018.

Ne spreglejte