Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
30. 10. 2008,
12.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 30. 10. 2008, 12.23

8 let

Vrnitev Iliča, podaja Korena

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski nogometni legionarji so sredi tedna (večinoma) branili barve svojih klubov. Po dolgem času se je v začetni postavi Betisa znašel Branko Ilič, Milenko Ačimovič pa je v avstrijskem pokalu ...

Francija Branilec naslova Lyon je bil v 11. krogu francoskega prvenstva vendarle premočan tekmec za Sochaux. Na štadionu Auguste Bonal (17.783 gledalcev) je odpor gostiteljev strl v zadnji tretjini tekme, ko sta bila dosežena oba zadetka na tekmi. Slovenska reprezentanta Valter Birsa in Bojan Jokič sta odigrala vso tekmo. Birsa, ki je v dosedanjem delu prvenstva dosegel dva zadetka, je na tekmi sprožil nekaj nevarnih strelov z razdalje, po prekršku nad njim pa si je rumeni karton prislužil italijanski reprezentant Fabio Grosso. ''Rumeno-črni'' ostajajo tako tudi po 11 nastopih brez zmage, na lestvici pa zasedajo nehvaležno zadnje mesto.

Španija V šestnajstini španskega kraljevega pokala je Betisu na gostovanju pri nižjeligašu Castellonu do zmage (2:0) pomagal tudi Branko Ilič. Ljubljančan je po dolgem času za ''zeleno-bele'' iz Seville odigral celo tekmo. Mu bo trener Paco Chaparro namenil priložnost tudi v prvenstvu?

Nemčija Köln je moral v 10. krogu nemškega prvenstva pred domačimi gledalci priznati premoč gostom iz Dortmunda. Borussia je ugnala ''kozličke'' z 2:0. Barve gostiteljev sta branila Milivoje Novakovič (90 minut) in Mišo Brečko (76 minut), najboljši strelec slovenske reprezentance v kvalifikacijskem ciklusu za SP 2010 pa je najlepšo priložnost za zadetek zapravil v 54. minuti. Izbranci Bojana Prašnikarja so navkljub igralcu manj v drugem polčasu osvojili točko na gostovanju v Bielefeldu (1:1).

V 10. krogu druge nemške lige je Koblenz Mateja Mavriča (odigral vseh 90 minut) in Gorana Šukala (odsoten) v sredo na gostovanju v bavarski prestolnici z Münchnom 1860 izgubil z 0:2, Wehen Aleša Kokota (90 minut) pa je dan poprej remiziral z Ingolstadtom (0:0).

Anglija Newcastle je v torek v uvodni tekmi 10. kroga angleškega prvenstva na štadionu St. James Park (45.801 gledalcev) ugnal West Bromwich Albion z 2:1 in dosegel prvo zmago pod vodstvom trenerja Joeja Kinneara. Častni zadetek za goste je v 65. minuti po domiselni podaji Roberta Korena dosegel Ishmael Miller. Kapetan slovenske repreezntnce je odigral vseh 90 minut.

Italija Udinese ostaja na vrhu italijanskega prvenstva tudi po odigranem 9. krogu. Videmčani so v sredo v gosteh ugnali Catanio. Prvi slovenski vratar Samir Handanovič je na gostovanju na Siciliji stal med vratnicami vseh 90 minut in (znova) ohranil mrežo nedotaknjeno, Jana Koprivca pa to pot ni bilo na klopi za rezervne igralce. ''Sarma'' je na štadionu Angelo Massimino ubranil vseh devet strelov izbrancev Walterja Zenge.

Slovenski napadalec Zlatko Dedič se je v 11. krogu ''Serie B'' veselil treh točk. Dres Frosinoneja proti Piacenzi je nosil 60 minut, vratar Jasmin Handanovič pa je na vratih Mantove (branil 90 minut) izkusil grenkobo poraza v gosteh pri Riminiju (0:1).

Avstrija Dunajska Austria se je brez težav uvrstila v četrtfinale avstrijskega pokalnega tekmovanja. ''Vijolice'' so v gosteh pri Lustenauju (zbralo se je le 600 gledalcev) napolnile mrežo istoimenskega kluba. Končni rezultat je znašal 5:1. Milenko Ačimovič je odigral 81 minut. Nekdanji reprezentant je prispeval podajo za prvi zadetek Austrie, v 13. minuti pa je zapravil strel z bele točke (ker je nekdo izmed njegovih soigralcev prehitro stekel v kazenski prostorov, ga je moral izvajali dvakrat). Med najboljših osem se je po senzacionalni zmagi nad Salzburgom uvrstila tudi ''B'' ekipa dunajske Austrie. Magna Wiener Neustadt je v gosteh brez pomoči Saša Fornezzija ugnala Wienerberger (1:0).

Švedska Djurgarden je v 28. krogu švedskega prvenstva (do konca sta le še dva kroga) izgubil na gostovanju pri Elfsborug (0:1). Andrej Komac je v dresu švedskega prvoligaškega kluba iz Stockholma odigral 55 minut.

Ne spreglejte