Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
6. 4. 2011,
10.21

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nejc Vidmar Olimpija Domžale žoga

Sreda, 6. 4. 2011, 10.21

5 let, 8 mesecev

Vidmar: Bilo je težko, saj nisem imel dela

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za domžalskega vratarja Nejca Vidmarja je bila torkova tekma v Stožicah nekaj posebnega. Že od majhnih nog namreč navija za Olimpijo, za katero je v mlajših selekcijah tudi igral.

Verjetno je 22-letni Ljubljančan pričakoval, da bo imel več dela, kot ga je na derbiju, ki se je končal z remijem 0:0, imel. ''Res ni bilo veliko dela. A takšne tekme so najtežje. Nimaš dela, potem pa pride ena akcija, v kateri se moraš izkazati in biti pripravljen. Vseh 90 minut moraš biti zelo zbran in pozoren. Na koncu tekme se je videlo, da še nimam prave prakse, saj v tej sezoni nisem veliko igral, a upam, da se bo to kmalu izboljšalo,'' nam je po tekmi povedal Nejc Vidmar, ki je v tej sezoni več sedel na klopi, kot pa igral. Doslej je zbral pet prvenstvenih nastopov. Trener Darko Birjukov ima namreč nekoliko nenavadno strategijo in rotira med njim in Darkom Brljakom. V zadnjih dveh tekmah je priložnost spet ponudil mlajšemu Vidmarju. ''Seveda je težko, ko nekaj časa ne igraš. A to je trenerjeva odločitev. On najbolje ve, kaj dela. Jaz se s tem ne smem obremenjevati. Če bi se, to zagotovo ne bi bilo dobro. Na meni je, da se trudim in skušam izkoristiti priložnosti, ki jih dobim. Upam, da se bom zdaj izkazal in obdržal mesto med vratnicama,'' so bile besede vratarja, ki je v minuli sezoni zbral 23 prvenstvenih nastopov.

O tekmi, v kateri so imeli Domžalčani polčas igralca manj, je dejal: ''Ob polčasu, ko smo ostali brez enega igralca, smo se dogovorili, kako igrati. Spremenili smo sistem, se branili po bokih in igrali zgoščeno na sredini igrišča. Morali smo biti pazljivi na njihove hitre igralce, kar nam je tudi uspelo in prišli smo do točke, kar je velik uspeh.'' O morda glavnem akterju derbija, komajda 18-letnem Nejcu Gaber, ki je debitiral v članski konkurenci in se ni najbolj izkazal, saj je bil že po 45 minutah izključen, ima dobro mnenje. ''To je bila njegova prva tekma. Mogoče se ni izšlo tako, kot je pričakoval, a to je pač nogomet. To je njegova prva izkušnja, potrebno bo še delati. V prihodnosti bo zagotovo dobil še veliko priložnosti, saj je dober nogometaš. Kolikor sem videl na treningih, je zelo delaven. Ne vidim težav, da ne bi v prihodnosti postal eden izmed pomembnejših nogometašev Domžal,'' je debitanta pohvalil nekdanji mladi reprezentant.

Po zmago nad Mariborom

Čeprav zdaj Domžale za vodilnim Mariborom zaostajajo za sedem točk, skupaj s soigralci še vedno verjame v naslov. ''Veliko o naslovu ne razmišljamo. Gremo iz tekme v tekmo. V naslednjem krogu doma igramo proti Mariboru. Če nam uspe zmagati, bomo imeli le še štiri točke zaostanka,'' pravi Vidmar.

Ni skrivnost, da je velik navijač Olimpije, zato je bil torkov derbi zanj nekaj posebnega. Tudi zato, ker je prvič v prvenstvu branil. ''Res je, da ta tekma zame ni bila enaka, kot so preostale. Bilo je še malo več pritiska. Res je bilo lepo igrati v Stožicah. Bilo je nekaj posebnega. Upam, da se še kdaj vrnem,'' je za konec povedal Vidmar, ki je član Domžal od leta 2006.

Ne spreglejte