Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 4. 2013,
19.18

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Gorica Mate Eterović

Sobota, 6. 4. 2013, 19.18

5 let, 2 meseca

VIDEO: Nov gol Eterovića, nova zmaga Rudarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši velenjskega Rudarja so v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 1:0 (0:0).

Derbi za šesto mesto na prvenstveni lestvici je pripadel Velenjčanom, ki so zdaj z Goričani zamenjali mesto. Za domače, ki so igrali brez Rusmina Dedića, Uroša Rošerja, Nemanje Stjepanovića in Elvisa Bratanovića, je bil natančen Mate Eterović, Goričani pa tako tudi po tretji medsebojni tekmi v tej sezoni ostajajo brez zmage proti velenjskemu moštvu.

Tekmo so konkretneje začeli gosti, po podaji Dejana Žigona je do strela prišel Amedej Vetrih, ki je z glavo meril premalo natančno. V četrti minuti je velenjskega vratarja preizkusil Welle N'Diaye, ki je sprožil z roba kazenskega prostora, dobro pa je bil postavljen Matjaž Rozman. Za prvi strel domačega moštva je v sedmi minuti poskrbel Ivan Firer, omenjeni igralec je prišel do strela še tri minute kasneje, a je žoga obakrat zletela mimo. Velenjčani so nato prevzeli pobudo, v 14. minuti so zapretili prek Aleša Jeseničnika in Denisa Klinarja. V 19. minuti je do novega strela prišel Jeseničnik, ki je iz težkega položaja iz leve strani preizkusil Vasjo Simčiča. Po nekaj manj nevarnih priložnostih na obeh straneh, je nato v 33. minuti Miha Mevlja lepo zaposlil Sašo Aleksandra Živca, ki je že preigral Rozmana, ob strelu pa je bil premalo zbran in natančen. Pred odmorom je na velenjski strani v 35. minuti poizkusil Jeseničnik, v sodnikovem dodatku prvega polčasa za Goričane Živec, a noben strel ni bil posebej nevaren.

Po petih minutah nadaljevanja pa so Velenjčani prišli do vodstva. Jeseničnik je leve strani podal v sredino, kjer je bil na pravem mestu Mate Eterović in z glavo matiral Simčiča. Domači so po zadetku znova prevzeli pobudo in zapretili prek Klinarja in Leona Črnčiča. Po 59. minutah je za prvi gostujoči poizkus v drugem delu poskrbel Jean Mbida, dve minuti kasneje pa je Rudar streljal Eterović.

Obe ekipi sta si v naslednjih minutah priigrali nekaj nenevarnih priložnosti, "vroče" pa je bilo v 78. pred goriškim golom. Do strela je prišel Senad Jahić, na pravem mestu je bil Simčič, a je žogo odbil do Klinarja, ki je sprožil, z glavo pa je zadetek preprečil Alen Jogan. V sodnikovem dodatku sta Gorici točko skušala priigrati Robi Jakovljevič in Nejc Praprotnik, a sta bila premalo zbrana.

Ne spreglejte