Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 12. 2012,
13.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Aleksander Čeferin Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca

Četrtek, 13. 12. 2012, 13.06

8 let

VIDEO: ''Nihče na tem svetu ne zagotavlja uspeha''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Predsednik NZS Aleksander Čeferin je vrgel rokavico prvemu kandidatu za selektorsko vlogo, Srečku Katancu. ''Zdaj je žogica na njegovi strani,'' se je športno izrazil. Kaj je še povedal? Preverite ...

Stojanovićev naslednik naj bi bil znan še letos. Predsednik krovne zveze je potrdil, da je prvi kandidat Srečko Katanec. Zakaj pa je sploh prišlo do prenehanja sodelovanja s Slavišo Stojanovićem? ''V javnosti očitno odmeva napačna zgodba. Stojanović ni odstopil, ampak smo sporazumno razvezali pogodbo o tem, da je selektor slovenske reprezentance. Na to ni vplival pritisk javnosti. Sporazumno smo ugotovili, da je potrebna zamenjava. Po naši oceni ni bilo prave vizije za prihodnost. To je v trenerskem svetu v nogometu običajna stvar,'' je novinarki Planet TV Nataši Gavranić pojasnil Aleksander Čeferin in dodal, da rezultati niso bili ključni dejavnik pri odločitvi o spremembi na mestu selektorja. ''Take rezultate bi lahko imeli tako ali drugače. Igra ni bila taka, kot bi morala biti. Nismo videli vizije za prhodnost. Če bi videli bistven premik ali pa idejo, kaj se bo dogajalo spomladi, bi bilo morda drugače, tako pa ni bilo druge rešitve,'' je dejal predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS), ki se je že nekajkrat sestal s Katancem. ''Zdaj je žogica, če se športno izrazim, na njegovi strani. Mi smo svoje povedali, zdaj se bo moral odločiti. Vzel si je nekaj časa,'' je pojasnil Čeferin, ki ni ničesar vedel o domnevnih zahtevah o zelo visoki plači. Slednje, ki so v obliki govoric preplavice Slovenijo, naj bi ostro obsodil tudi Katanec.

Predsednik se je z nekdanjim selektorjem Slovenije, Makedonije in ZAE dogovoril za določen termin, v času katerega mora sporočiti končno odločitev. Javno ga ni želel razkriti. ''Nočem, da bi se dvigovala temperatura,'' je dodal. Če zgodba s Katancem ne bo postregla s srečnim koncem in se ne bo našel skupni jezik, ima predsednik NZS v rokavu še dva kandidata. Z njima še ni navezal stikov. Čaka na odločitev Katanca, ki je po njegovem mnenju sposoben združiti ekipo in doseči določeno disciplino in spremembe v igri. Je pa v zaključku pogovora za Planet TV med vrsticami povedal, da od Stojanovićevega naslednika ne pričakuje čudežev po vsaki ceni. ''Nihče na tem svetu ne zagotavlja uspeha,'' je potrdil nepredvidljivost nogometne igre in rezultatov. Stojanoviću v začetnem delu kvalifikacij za SP 2014 ni šlo, bo naslednik opravil bolje?

V video prispevku si lahko ogledate pogovor s predsednikom NZS. Vabljeni!

Ne spreglejte