Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 10. 2017,
19.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije John Mary NK Rudar NK Krško

Torek, 24. 10. 2017, 19.25

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Krško : Rudar

Velenjčani na krilih Kamerunca prehiteli Domžale #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
John Mary NK Rudar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Krško s 3:0 (2:0).

Velenjčani so v zaostali 13. kroga - nedeljska tekma je bila prestavljena zavoljo razmočenega in neprimernega terena za igro - osvojili vse tri točke v Posavju in se povzpeli na tretje mesto. Pred Domžalčani in Novogoričani imajo tri točke prednosti, medtem ko Krčani ostajajo na šestem mestu prvenstvene lestvice.

Uvodoma so imeli nekaj več pobude "knapi", že ob koncu druge minute se je v sijajni priložnosti znašel Dominik Radić, na pravem mestu pa je bil tudi domači čuvaj Marko Zalokar. Gostitelji so bili večji del prvega polčasa nekoliko bolj obrambno naravnani, a vseskozi so pretili iz nasprotnih (pol)protinapadov. V 10. minuti je Nikola Mandić z 18 metrov sprožil močan strel, ki vratarju Marku Pridigarju ni povzročil večjih preglavic, večje skušnjave je gostujoča obramba doživela deset minut kasneje, ko je v zadnjem trenutku zaustavila strel Miljana Škrbića.

Gosti so igrali strpno in preudarno, v 33. minuti pa so tudi povedli; akcijo z desne strani je začel Ilja Antonov, po njegovem predložku pa je bil v kazenskem prostoru najvišji John Mary in po strelu z glavo zadel za 1:0.

Vrhunci s tekme v Krškem:

Krčani so bili po prejetem zadetku kar malce zmedeni, v še večjo zadrego pa so padli pet minut kasneje, ko je Nikola Mandić skušal pretentati glavnega sodnika Silva Borošaka in izsiliti 11-metrovko, mož v črnem pa mu je zaradi tega pokazal drugi rumeni karton in pot v slačilnico. Sledil je novi šok; dve minuti pred odhodom so prejeli še drugi gol, po pravi "zmešnjavi" in "fliperju" v domačem kazenskem prostoru je na 2:0 povišal Milan Tučić.

Izbranci gostujočega trenerja Marijana Pušnika so v drugem polčasu vseskozi nadzirali gostitelje, ki so se trudili po svojih najboljšim močeh, a gostom - tudi zavoljo številčne premoči - enostavno niso bili kos. Velenjčani so vseskozi igrali strpno in racionalno, v 74. minuti uprizorili novo nevarno akcijo, ki jo je z drugim golom na današnji tekmi zaključil atletsko zelo sposoben Mary.

Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu v petek, 27. oktobra, gostila ljubljansko Olimpijo, zasedba iz Krškega pa se bo dan kasneje v gosteh pomerila z Ankaranom.

Krško : Rudar Velenje 0:3 (0:2)

Štadion Matija Gubec, gledalcev 300, sodniki: Borošak (Spodnji Duplek), Friš (Sladki Vrh), Perger (Maribor).

Strelca: 0:1 Mary (33.), 0:2 Tučić (43), 0:3 Mary (74.).

Krško: Zalokar, Jakolič (od 78. Sokler), Krajcer, Gorenc, Ejup, Jovanović, Balić, Gajić (od 46. Jurina), Mandić, Mujan, Škrbić (od 86. Dušak).

Rudar Velenje: Pridigar, Vuklišević, Pušaver, Pišek, Tučić, Bolha, Antonov, Bijol, Trifković (o 78. Vizinger), Radić (od 65. Črnčič), Mary.

Rumeni kartoni: Mandić, Jakolič, Jovanović; Pišek.
Rdeči karton: Mandić (38.).

Ne spreglejte