Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
14. 6. 2011,
13.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Maribor Darko Milanič Aleš Mertelj Agim Ibraimi Dalibor Volaš

Torek, 14. 6. 2011, 13.29

8 let

V Ljudskem vrtu že kaplja znoj (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Medtem ko se večina Slovencev še ni odpravila na počitnice, se je poletni oddih za nogometaše Maribora že zaključil. Državnim prvakom se je na zelenici Ljudskega vrta pridružil tudi Zlatko Zahovič.

Nogometaši Maribora so se le dva tedna po osvojitvi državnega naslova vrnili na zelenico in v Ljudskem vrtu ponovno opravljali tisto, kar znajo najboljše. ''Odmor ni bil dolg, je pa bil pravi. Glavni del baznih priprav smo opravili že pozimi, poletje ne služi temu,'' je pojasnil trener državnih prvakov Darko Milanič, ki se je odločil, da se bodo uvodni dan priprav na pomanjšanem igrišču udarile improvizirane ekipe. Ker je pri eni primanjkovalo igralcev, se je fantom na zelenici z vidnim nasmehom priključil tudi 40-letni športni direktor Zlatko Zahovič. Zaigral je na zanj netipičnem položaju levega bočnega igralca. ''Tam najmanj motim,'' je pojasnil Sportalu in potarnal, da mu boljše predstave preprečuje kar nekaj odvečnih kilogramov.

Doseganje zadetkov bi lahko v novi sezoni olajšala povečana konkurenca v konici napada. Po Draganu Jeliču sta prispela še Dalibor Volaš in Agim Ibraimi, poslavlja pa se Hrvat Tomislav Pavličić.

Tisoč odstotkov Ibraimija

Trener Milanič je poudaril, da bi lahko prestopni rok prinesel še kakšno okrepitev, kar je potrdil tudi športni direktor Zahovič in namignil, da že potekajo določeni pogovori z branilci, ki jih v Ljudskem vrtu trenutno primanjkuje. ''Trije fantje so poškodovani: Tavares, Dodlek in Potokar, velika večina ostalih pa je dobro spočita. Moštvo je dobro popolnjeno, kako pa bo sestavljeno v prihodnosti, bo odvisno tudi od tega, kar se bo zgodilo v Evropi,'' je izpostavil strateg ''vijolic''. Iz Moldavije se je vrnil Dalibor Volaš, ki ga ogromna konkurenca v konici napada ne skrbi. ''Tega sem že vajen,'' je odvrnil Ankarančan, ki se v zaključku sezone pri Šerifu ni naigral. Za mesto v konici napada se bo potegoval tudi občasni makedonski reprezentant Agim Ibraimi, ki je nazadnje branil barve lendavske Nafte, pred tem pa se je po nič kaj prijateljskim slovesom z Olimpijo za kratek čas mudil še v Turčiji. ''O Nafti in Olimpiji lahko povem vse najboljše, a zdaj sem član Maribora, tako da razmišljam le o njemu. Vse bom naredil za Maribor in skušal prispevati ne samo sto, temveč tisoč odstotkov. Na vsakem treningu in tekmi.''

Aleš Mertelj povsem nared

Na tribunah je nekdanje soigralce na uvodnem treningu spremljal tudi Armin Bačinovič, ki se mu počasi izteka dopust, nato pa se vrača v Palermo. Nekdaj je zvezno vrsto Mariborčanov delil tudi s Kranjčanom, ki se vrača po poškodbi in bo za stratega Milaniča velika okrepitev. Podobno kot vratar Marko Pridigar. ''Izredno sem motiviran in poln novih želja. Poškodba je že pozabljena, zato sem poln veselja,'' je dejal Aleš Mertelj, ki ga v kratkem s soigralci čakajo nekajdnevne priprave na Ptuju. Prihodnji teden se bodo Mariborčani pripravljali doma, nato pa bodo odšli v Moravske Toplice. Osmega julija bodo na domači zelenici krstili sezono 2011/12 s superpokalnim obračunom z Domžalami, nato pa sledi že prvi evropski izziv. Tekmeca bodo izvedeli prihodnji ponedeljek, 20. junija v Nyonu.

Ne spreglejte