Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 6. 2020,
12.30

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Koronavirus Parma Roberto D'Aversa serie A italijansko prvenstvo

Nedelja, 7. 6. 2020, 12.30

3 leta, 10 mesecev

V Italiji možnost, da ne bo nogometnega prvaka, okužen tudi Kurtićev trener

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Serie A, logo | Do konca sezone pa je še 12 krogov. | Foto Getty Images

Do konca sezone pa je še 12 krogov.

Foto: Getty Images

Vodstvo elitne italijanske nogometne lige je v petek potrdilo načrt, po katerem obstaja možnost, da ne bodo podelili naslova prvaka, če pride do nove prekinitve sezone zaradi covida-19. Ta je sicer prekinjena od marca, nadaljevala pa se bo predvidoma 20. junija.

V ponedeljek bodo sicer predstavniki 20 prvoligašev in italijanske nogometne zveze (FIGC) govorili tudi o algoritmu povprečja točk, ki ga je predlagal FIGC za določitev prvaka oziroma vrstnega reda v primeru nove prekinitve sezone. Klubi si želijo, da se naslov podeli le v primeru, če bi bil tudi matematično odločen prvak v primeru prekinitve, enako pa velja tudi za nazadovanje v nižjo ligo.

Trenutno je na vrhu lestvice Juventus s točko prednosti pred Laziem. Do konca sezone pa je še 12 krogov. V teh ne bo gledalcev, prav tako pa so odgovorni še enkrat potrdili, da mora v primeru pozitivnega testa celotna ekipa v 14-dnevno karanteno.

Tudi Kurtićev trener imel covid-19 Roberto D'Aversa je tretji trener iz italijanske prve lige, ki je priznal, da je bil okužen z novim koronavirusom.  | Foto: Reuters Roberto D'Aversa je tretji trener iz italijanske prve lige, ki je priznal, da je bil okužen z novim koronavirusom. Foto: Reuters

Nogometni strokovnjak Roberto D'Aversa je tretji trener iz italijanske prve lige, ki je priznal, da je bil okužen z novim koronavirusom. Strateg Parme pravi, da je imel le manjše simptome in da so covid-19 odkrili šele s krvnim testom.

D'Aversi tako kot Gianu Pieru Gasperiniju, trenerju Josipa Iličića pri Atalanti, in strategu Fiorentine Beppeju Iachiniju sprva niso odvzeli brisa, saj simptomi niso bili dovolj jasni. "Nekaj dni po tekmi s Spalom sem imel malce povišano telesno temperaturo," je za Parma Today povedal D'Aversa.

"Ni bilo nič hujšega, tako da nisem opravil testa brisa. V takšnem obdobju leta imam sicer vedno malce povišano temperaturo, torej 37 stopinj Celzija. Šele po testu krvi so potrdili, da imam covid-19," je še povedal strateg Parme. Pri tej igra tudi slovenski reprezentant Jasmin Kurtić, ki je do konca sezone posojen iz Spala, potem pa ga bo Parma odkupila. Enaintridesetletni vezist je podpisal pogodbo do 30. junija 2023.

Parma bo prvo tekmo po marčevski prekinitvi zaradi pandemije novega koronavirusa igrala 20. junija proti Torinu.

Preberite še:

barcelona trening
Sportal Španci na treningih znova brez omejitev, Italijani s tekmami začnejo 20. junija
Robert Lewandowski
Sportal Werderju grozi izpad, Bayern napolnil mrežo Bayerja
Mario Balotelli
Sportal Balotelli znova v težavah in brez kluba
Ne spreglejte