Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
25. 5. 2013,
23.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Slaviša Stojanović Dušan Kosič Arjen Robben Jupp Heynckes

Sobota, 25. 5. 2013, 23.58

7 let, 12 mesecev

Udovič: Kaj si ob vsem tem misli Guardiola?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nemški finale je navdušil Slavišo Stojanovića, Dušana Kosiča in Saša Udoviča, ki so se v en glas strinjali, da je Bayern zasluženo prvak. Zaradi vrhunske tekme so bili žalostni, da ni bilo podaljškov.

Verjeli so v spektakel in ga dočakali. Tako kot milijoni gledalcev pred televizijskimi ekrani. Čeprav prvi polčas ni postregel z zadetki, je bil dovolj razkošen, da je zadovoljil oziroma prepričal tudi bolj izbirčne, drugi pa je prerasel v prvovrstno poslastico: ''Meni se je že pred tekmo zdelo, da dva nemška kluba ne moreta ponuditi pretirane špekulacije. S potrebnim spoštovanjem, če bi bil finale Chelsea - Inter, bi spremljali čakanje drug na drugega, Nemci pa gredo na polno od prve do zadnje minute. To je bila tekma, vredna finala lige prvakov,'' je poudaril Sašo Udovič in se dotaknil še strelca odločilnega zadetka, Arjena Robbena, ki je zadel v polno v 89. minuti in se na posrečen način oddolžil navijačem Bayerna za številne zapravljene priložnosti v prvem polčasu. Ne smemo pozabiti tudi na to, da je prispeval podajo Mariu Mandžukiću za prvi gol Münchenčanov. ''Robben pri meni ne spada med bolj simpatične igralce na svetu, smo pa videli, kakšne frustracije so bile pri njem po dveh zadnjih finalih. To se je prav čutilo. Strahotna, velika skala, mu je padla od nekod, in si je to zaslužil,'' je nekdanji reprezentančni napadalec dejal o nizozemskem zvezdniku, ki jih mora pogosto poslušati zaradi pretirane sebičnosti. ''Robben? Ja, čudna so pota od tragika do junaka. Po eni strani mu tudi privoščim. Danes je bil na 'pravi' poti, da ponovi dosežek s prejšnjih sezono, s to potezo pa je le dočakal svojo minuto,'' pa je o strelcu zmagovitega gola dejal Dušan Kosič.

Stojanović: Enkrat te bog nagradi tudi na tak način

Nekdanjemu strategu Olimpije je bilo žal Borussie Dortmund, a je ocenil, da je bila v drugem polčasu enostavno prešibka v zvezni vrsti. ''Gündogan in Bender se nista več ponujala v igro, bila sta pod pritiskom in dala veliko nenatančnih žog. Bayern je bil dominanten, a je bil danes premagljiv. Vsaj takrat, ko je Borussia še imela kreacijo v zvezni vrsti. V zadnjih 30 minutah so zadnji igralci stali preveč narazen. Ni bilo več kvalitetnih rešitev, ker v zvezni vrsti niso mogli dobiti dvoboja, niti se ponujali v igri. Manjkal je Götze, manjkala je njegova nogometna predrznost. Borussia me je presenetila, saj je bila blizu, Bayern pa ni bil tako suveren kot denimo z Barcelono. Mi je bilo pa škoda, da je bilo tekme konec že po 90 minutah, saj smo spremljali vrhunsko tekmo,'' je dejal trener Triglava, ki mu je prikimal tudi nekdanji selektor Slovenije Slaviša Stojanović. In ''presenetil'' tudi voditelja Danija Bavca, saj mu je pred srečanjem napovedal, da bo finale odločen v izdihljajih srečanja. Nekako po nemškem receptu. ''Šala ali ne, notranji glas mi je povedal, da se bo odločalo v zadnjih minutah. Nogomet je tak, da ti enkrat da, drugič pa vzame. Bayern je nekajkrat ostal praznih rok, denimo z Man Utd leta 1999 v Barceloni, pa lani doma s Chelseajem. Enkrat te bog nagradi tudi na tak način in ti vrne. Tudi Borussia se je tako izvlekla v četrtfinalu z Malago. Nekdo od zgoraj tako pošilja stvari,'' se je nasmejal Ljubljančan, ki po prekinitvi sodelovanja z izbrano vrsto še ni zagrizel v trenerski kruh. Dejal je, da je zmaga Bayerna zaslužena. ''Borussia je dobila zadnji gol v takem trenutku, ko zadeve ni bilo več mogoče spreobrniti,'' je pojasnil težavo, ki je doletela rumeno-črni tabor po zadetku Robbena.

Da je bila zmaga Bayerna zaslužena, velja sklepati tudi iz naslednjih Udovičevih besed: ''Borussia je bila v igri, a na žalost le 15-20 minut v prvegm polčasu, pa še nekaj trenutkov po izenačenju, a je bil to takrat le zadnji sunek Borussie. Bayern je dokazal, da je mašina, ki melje tudi na tej ravni, finalu lige prvakov. Ko te enkrat prime, te ne spusti več. Bil je premočan, Borussia pa igrala toliko, kot ji je tekmec dovolil. Imam pa pomislek, kaj si ob vsem tem misli Josep Guardiola (bodoči trener Bayerna, op. p.),'' je povedal športni direktor Krke, s katero ne bo naskakoval preboja v Prvo ligo Telekom Slovenije, saj so Dolenjci v 2. SNL osvojili tretje mesto. Na isti dan, ko je evropski naslov osvojil Bayern. Petič v zgodovini.

Ne spreglejte