Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
6. 8. 2012,
19.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Samir Handanović Slaviša Stojanović Valter Birsa Tim Matavž Armin Bačinović

Ponedeljek, 6. 8. 2012, 19.34

8 let

Trener spet zaupa Matavžu

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vse manj časa nas loči do prvih kvalifikacijskih tekem za svetovno prvenstvo 2014. Kako igrajo tisti, ki so najbolj na očeh selektorja Slaviše Stojanovića?

Samir Handanović: Inter je novo sezono italijanske serie A začel v nedeljo, ko je gostoval pri novopečenemu prvoligašu Pescari. Bil je prepričljiv. Zmagal je s 3:0. Kapetan slovenske reprezentance, ki je vse bolj vprašljiv za prvi tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 proti Švici in Norveški, okreva po operaciji kolena in ga pričakovano ni bilo v kadru Milančanov.

Vid Belec: Na prvi prvenstveni tekmi Interja je prednost dobil izkušenejši Luca Castellazzi. Mladi slovenski vratar je zagotovo na klopi.

Jasmin Handanović: V dresu Maribora je med tednom doživel prvi poraz, z 1:2 je klonil v prvi tekmi četrtega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti Dinamu v Zagrebu. Pred povratno tekmo, ki bo v torek v Ljudskem vrtu, je v soboto gostoval pri Celju in bil eden izmed redkih nogometašev, ki so igrali v Zagrebu, ki je dobil priložnost. Branil je 90 minut in pripomogel k zmagi z 2:0..

Gregor Balažic: Karpati je v šestem krogu elitne ukrajinske lige v nedeljo gostoval pri prvaku Šahtarju iz Donjecka in pričakovano izgubil. Bilo je 3:0. Balažic je igral vso tekmo.

Mišo Brečko: Köln je v novo sezono nemške druge lige krenil slabše od pričakovanj. Po dveh tekmah ima le točko. To bo skušal popraviti v ponedeljek, ko bo v tretjem krogu gostoval pri Ergzebirge Aueju, ki ima prav tako le točko.

Boštjan Cesar: Chievo je novo prvenstveno sezono v serie a začel v nedeljo, ko je v Veroni gostil Bologno in zmagal z 2:0. Ljubljančan, namestnik kapetana v reprezentanci, je igral vso tekmo.

Bojan Jokić: Po poškodbi, zaradi katere je izpustil reprezentančno tekmo proti Romuniji, očitno še ni okreval, saj ga pri zmagi Chieva ni bilo v kadru domače ekipe.

Dejan Kelhar: Quabala je v četrtem krogu azerbajdžanskega v nedeljo doma gostila Sumqayit in zmagala s 4:1. Igral je od prve do zadnje minute.

Dominic Maroh: Köln v drugi nemški ligi v ponedeljek gostoval pri Ergzebirge Aueju.

Andraž Struna: V drugi poljski ligi je bila Cravovia aktivna že med tenom in zmagala v gosteh pri Brzesku z 2:0. Struna je bil na igrišču od prve do zadnje minute. Velja omeniti, da je vso tekmo igral tudi drugi slovenski nogometaš, ki si služi kruh pri tem klubu, Roki Štraus.

Marko Šuler : Legia Varšava je v nedeljo v prvi poljski ligi gostovala pri GKS Belchatowu in zmagala z 2:0. Šuler spet ni igral. Bil je na klopi.

Armin Bačinović: Slovenski vezist je v prvem prvenstvenem krogu v drugi italijanski ligi v dresu Hellasa iz Verone igral 75 minut in debitiral na najboljši možni način. Z zadetkom s prostega strela po 15 minutah igre, ko je nasprotnikovega vratarja premagal z natančnim strelom s dobrih 20 metrov. Evrogol, s katerim je svoje moštvo popeljal v vodstvo. Domačini so izenačili na začetku drugega polčasa in poskrbeli za končni izid 1:1.

Josip Iličić: Palermo je v prvem krogu elitne italijanske serie v nedeljo gostil Napoli in izgubil z 0:3. Slovenskega vezista ni bilo niti na klopi.

Andraž Kirm: Status Kirma pri Wisli ni najboljši, zato naj bi bil vse bližje selitvi iz Varšave. Govori se, da bo prestopil v Chievo iz Verone. Medtem je v soboto igral 18 minut pri remiju Wisle v gosteh pri ekipi Podbeskidzie. V igro je vstopil v 72. minuti, ko je bil na semaforju že končni izid 1:1.

Jasmin Kurtić: Pri porazu Palerma proti Napoliju ga ni bilo v kadru domačinov, saj je kaznovan.

Darijan Matić: Krivbas je v nedeljo v elitni ukrajinski ligi gostoval pri Metalistu in izgubil z 1:3. Matić je pred tem igral bolj malo, tokrat pa bil na igrišču 90 minut.

Aleš Mertelj: Maribor je v soboto vpisal novo prvenstveno zmago. Z 2:0 je zmagal v Celju. Trener prvakov se je odločil, da ga spočije.

Aleksandar Radosavljević : Za nizozemski Ado Den Haag, ki je visoko zmagal v gosteh pri VVV, ni igral, saj so mu v klubu dali vedeti, da nanj ne računajo več.

Mirnes Šišić: OFI Kreta je v nedeljo začela z novo sezono elitne grške lige in doma remizirala s Xanthijem brez zadetkov. Šišića ni bilo v kadru domačina.

Dare Vršič: V šestem krogu elitne avstrijske bundeslige je Austria na Dunaju gostila Wacker Innsbruck in zmagala z 2:0. Nekdanji zvezdnik Olimpije še vedno čaka na prvenec v dresu Dunajčanov. Tokrat je igral le v prvem polčasu, potem pa ga je pri izidu 1:0 trener pustil v garderobi.

Valter Birsa: Genoa je v prvem krogu italijanske serie premagala Cagliari z 2:0. Birsa spet ni dobil priložnosti za igro. Sedel je na klopi.

Zlatko Dedić: Tokrat se ni vpisal med strelci. Njegov Bochum je v drugi nemški ligi gostil Aalen in izgubil z 0:1. Edini gol na tekmi je zabil prav mladi slovenski reprezentant Kevin Kampl, in sicer v 85. minuti. Takrat Dedića ni bilo več na igrišču, trener ga je z igrišča potegnil šest minut pred tem.

Tim Matavž: Med tednom je blestel v kvalifikacijah za ligo Europa in pri zmagi nad ZETO v Podgorici prispeval gol in podajo, sodeloval pa je še pri nekaj zelo dobrih akcijah, in si očitno pridobil zaupanje trenerja Dicka Advocaata. V nedeljo, ko je PSV gostoval pri njegovem nekdanjem klubu Groningenu in zmagal s 3:1, je bil namreč v začetni enajsterici. Na igrišču je bil do 65. minute, ko je njegovo moštvo vodilo z 1:0.

Etien Velikonja: V angleški drugi ligi še vedno čaka, da bo dobil priložnost za igro od prve minute. Njegov Cardiff City je bil v soboto prvič poražen, z 2:4 je klonil v gosteh pri Bristol Cityju, nekdanji napadalec Maribora in Gorice pa je v igro prišel v 74. minuti.

Ne spreglejte