Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 7. 2020,
12.01

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,12

2

Natisni članek

Al Wahda Vitesse Tim Matavž

Ponedeljek, 20. 7. 2020, 12.01

3 leta, 9 mesecev

Tim Matavž nov napadalec Al Wahde

Slovenec očaral bogate Arabce, Nizozemci sporočajo: Hvala za vse, brate

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,12

2

Tim Matavž | Tim Matavž bo po Sloveniji, Nizozemski, Nemčiji in Italiji nadaljeval kariero v Aziji. Za slovensko reprezentanco je odigral 38 tekem in dosegel 11 zadetkov. | Foto Vid Ponikvar

Tim Matavž bo po Sloveniji, Nizozemski, Nemčiji in Italiji nadaljeval kariero v Aziji. Za slovensko reprezentanco je odigral 38 tekem in dosegel 11 zadetkov.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski nogometni reprezentant Tim Matavž bo nadaljeval kariero na Arabskem polotoku. V prejšnji sezoni je navduševal na Nizozemskem, kjer mu je po koncu sezone potekla pogodba z Vitessejem. 31-letni Primorec se je odločil, da bo sprejel mikavno ponudbo Al Wahde, enega najbogatejših klubov v ZAE. Po prihodu v Abu Dabi ni skrival navdušenja, podobno velja za vodstvo kluba.

Simon Rožman
Sportal Andraž Šporar se je poškodoval na treningu na Portugalskem

Izkušeni slovenski napadalec Tim Matavž bo nogometno Evropo zamenjal za Bližnji vzhod, kjer se bo preizkusil v vrstah Al Wahde iz Abu Dabija. S štirikratnim prvakom ZAE je sklenil dveletno pogodbo.

"Zelo sem srečen, da lahko sporočim, da sem v nedeljo podpisal za Al Wahdo. Navdušen sem in komaj čakam, da se začne nova avantura v Abu Dabiju. Upam, da bom dosegel veliko zadetkov in pomagal naši ekipi v želji, da doseže cilje," je prek družbenega omrežja sporočil 31-letni Primorec, ki bo v novem klubu sodeloval z nizozemskim strategom. Njegov trener bo 60-letni Mark Wotte, ki je bil pred tem pri Al Wahdi tehnični direktor nogometne akademije, zdaj pa se bo preizkusil v glavni trenerski vlogi.

"Matavž nas je prepričal s predstavami in odlično strelsko statistiko v nizozemskem prvenstvu," priznava Abdulsalam Jumaa. Nekdanji reprezentant ZAE, ki skrbi za kadrovsko politiko pri bogatem klubu, je očaran nad nogometnim znanjem dolgoletnega slovenskega reprezentanta. Pri Vitesseju ga bodo zelo pogrešali. Rumeno-črni iz Arnhema, za katere je Matavž dosegel 35 zadetkov, so ob njegovem odhodu na Twitterju zapisali: "Hvala za vse in vse najboljše v nadaljnjem poteku kariere, brate."

Ne spreglejte