Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
4. 12. 2012,
23.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sašo Udovič Dušan Kosič Zenit

Torek, 4. 12. 2012, 23.32

8 let

''Temu bi po domače rekli balkanizem''

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Bogati Zenit si je pet minut pred dvanajsto, z zmago pri zdesetkanem in nemotiviranem Milanu podaljšal evropsko sezono, dvoboj pa je zaznamovala tudi neprimerna reakcija Hulka ob zamenjavi.

Ko je brazilski napadalec Hulk zamenjal dres Porta za Zenitovega, je njegov prestop v vrednosti vrtoglavih 55 milijonov evrov postal šesti najvišji vseh časov. Zvezdnik se še privaja na razmere in še ni upravičil pričakovanja javnosti, predvsem pa klubskega vodstva, na tekmi v San Siru pa je poskrbel za škandal, ki bo še odmeval na naslovnicah. Ko ga je trener Luciano Spalletti zamenjal, je v smeri italijanskega stratega izrekel nekaj krepkih, izraze nezadovoljstva pa širil tudi na klopi. Nekdanji trener Rome je še nekako skrival jezo, a se je videlo, da v njemu ''kuha''.

Udovič: Mučno mi je bilo gledati te scene

Kaj sta o prepiru povedala strokovna gosta v studijskem delu oddaje lige prvakov na Planet TV? ''Temu bi po domače rekli balkanizem,'' je posrečeno dejal Dušan Kosič in nadaljeval: ''Vidi se, da je nekaj med njima. Hulk me na tej tekmi ni prepričal, da je vreden toliko denarja. V Portu je bil drugačen,'' ga je ocenil nekdanji nogometaš in trener Olimpije. Sašo Udovič je pripomnil, da je v klubu verjetno velika razlika, saj je Hulk zagotovo desetkrat bolje plačan od uveljavljenega italijanskega strokovnjaka. ''Verjetno si je prav zaradi tega to dovolil,'' je someščanu v besedo vskočil ''Dule'', nekdanji reprezentančni napadalec pa mu ni ostal dolžan in hitro pripomnil: ''To ni lepo, ampak grdo. To ni popularno. Tekmo si bom žal zapomnil po tej gesti, ki je bila neprofesionalna. Pač, moč denarja. Mučno mi je bilo gledati te scene, ko je Hulk nakazal, češ mene pa ne moreš tako menjati. Strici iz ozadja to plačujejo, nogometaši pa ne igrajo na potrebni ravni,'' je zaupal Udovič, nato pa Zenit primerjal z nekaterimi evropskimi velikani: ''Pri tej gesti pa se vidi veličina kluba. To se ne dogaja v Barceloni ali pa Bayernu,'' je prepričan Ljubljančan, ki ima prste vmes pri nogometni obuditvi osrednjega novomeškega kluba.

Kosič: Vprašanje je, koliko ima trener avtoritete

Zenit je v Milanu opravil cilj in si z zmago zagotovil tretje mesto. S tem je podaljšal evropsko sezono, ki jo bo nadaljeval spomladi, trener Spalletti pa po tekmi vseeno ni bil pretirano vesel. ''Videlo se je, da so bili pri Zenitu veseli, pa niso bili veseli ... Enostavno ni neke kemije. Nekaj se dogaja v klubu, vprašanje pa je, koliko ima trener avtoritete,'' je razloge za prepir med najdražjim igralcem in prvim trenerjem iskal Kosič. ''Kot da bi bil odsoten, kot da ne bi bil v tem filmu, čeprav je imel v Milanu postranski derbi z Allegrijem, skoraj njegovim sosedom,'' ga je presenetila anemičnost na licu trenerja Zenita, ki je bil tako kot strateg Milana rojen v Toskani, njuna rojstna kraja pa sta oddaljena le 80 km. Kakorkoli že, zmaga je odšla v St. Peterburg, navijači Zenita pa bodo lahko svoje ljubljence spremljali v ligi Europa spomladi. Vprašanje pa je, ali bosta takrat še vedno skupaj v klubu Hulk in Spalletti. Sodeč po ''milanski'' gesti morata še marsikaj razčistiti.

Ne spreglejte