Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 4. 2011,
13.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Domžale Interblock

Torek, 19. 4. 2011, 13.54

8 let

Teinović: Proti Interblocku avtoritativno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Domžal bodo skušali že na prvi tekmi polfinala pokala proti Interblocku storiti velik korak do finala. Dalibor Teinović in soigralci ne bežijo od vloge favorita.

Pokalni obračuni so velikokrat lepa priložnost za ekipe, ki napadajo iz ozadja. Prav Domžalčani se bodo v polfinalu pomerili z edinim drugoligašem, kljub temu, da je kakovost na njihovi strani, pa previdnost ni odveč. To bo obračun drugouvrščene ekipe elitne slovenske lige in vodilnih lokalnih sosedov iz druge lige. Čeprav za Domžale pokalno tekmovanje ni nujno tudi iskanje vstopnice za evropsko vozovnico, pa je to edina lovorika, ki jim v slovenskem nogometnem prostoru še manjka. "To bo specifična tekma. Nogometaši Interblocka bodo dali vse od sebe in tega se povsem zavedamo. Postavili se bomo avtoritativno, se pravi ne bomo jim prepustili pobude na igrišču in že na prvi tekmi si bomo skušali priboriti določeno prednost. Ničesar ne prepuščamo slučaju," je pred prvim polfinalnim srečanjem dejal Dalibor Teinović.

Najbolj pomembna tekma spomladi

Najprej bo v vlogi gostitelja Interblock, ki je pokalni naslov osvojil že dvakrat. Sicer pa v vrstah ljubljanskega kluba igrajo pretežno mladi nogometaši, ki so v prejšnji sezoni že igrali proti Domžalam.

Kljub temu pa ima dr. Zdenko Verdenik na razpolago precej mlajšo zasedbo, ki v zadnjem času precej niha v formi. "V primerjavi z lansko imajo sedaj precej mlajšo ekipo. Vendar dobro delajo, so pripravljeni in dali bodo vse od sebe. Tudi oni seveda vidijo svojo priložnost, da nas presenetijo. A kot sem dejal smo favoriti, mislim pa, da bo to zelo težka tekma. Tudi igrišče na ŽAK-u je nekoliko manjše, kot smo izvedeli, pa tudi zelenica ni v najboljšem stanju. Zato si še toliko bolj od prve minute želimo pokazati, kdo je prvoligaš," je pripomnil domžalski vezist in še dodatno podkrepil svojo odločnost. "To je za nas najbolj pomembna tekma spomladanskega dela sezone. Naša velika želja je preboj v finale," je pripomnil kapetan Domžal, ki si seveda želi popraviti "napako" iz lanskega finala, ko jih je v Ljudskem vrtu zaustavil Maribor.

Mariborčani v manjši prednosti

Zanimiv bo tudi drugi polfinalni obračun. Prav vodilna ekipa lige in branilec pokalnega naslova pa je po mnenju 34-letnega Teinovića v vlogi rahlega favorita. "Tako Maribor kot Luka Koper nihata v formi. Mislim, da bo izenačen obračun. Malce več možnosti pa dajem Mariboru, predvsem iz razloga, ker ima na izbiro več igralcev," se je še preostalega polfinalnega para dotaknil Teinović.

Strateg Domžal spet ne bo imel na voljo vseh igralcev, česar je v drugem delu sezone že navajen. Tako Lucas Horvat, Nace Kosmač, Rok Hanžič, Amer Krcič kot tudi Jernej Smukavec verjetno ne bodo igrali zaradi poškodb, nekaj težav pa je imel tudi Juninho, ki je trenutno eden boljših domžalskih nogometašev, a naj bi bil vendarle nared.

Povratni obračun bo 26. aprila v domžalskem Športnem parku.

Ne spreglejte